Apple се чуди коя търсачка да избере за Safari

Google може да бъде изместен от Yahoo или Microsoft
18 фев 2015 10:42, Елена Кирилова
19
Apple се чуди коя търсачка да избере за Safari
снимка: Ройтерс

Скоро Apple ще обяви, че е време да избере търсачка по подразбиране за своя браузър Safari, а Yahoo и Microsoft ще се опитат да заемат мястото на Google, пише Search Engine Journal.

Залозите с кого ще реши да работи Apple са големи. Според StatCounter през януари тази година през Safari са извършени 48% от търсенията от смартфони, 69% от тези през таблети и 9% от десктопи в САЩ.

Делът на търсенията през Google от десктопи спада, откакто търсачката беше заменена от Yahoo като основна за Firefox. От друга страна, делът на търсенията през Yahoo се увеличава.

Това се отнася за Firefox, която не управлява дори половината от мобилните и десктоп търсенията, които има Safari, така че можете да си представите ефекта, който ще бъде постигнат, ако Apple реши да избере друга търсачка.Hidden Field

Bing е смятана за новата търсачка по подразбиране на Safari, тъй като вече е свързана с търсенията на мобилната услуга на Apple Siri.

“Платформата Safari е една от водещите сделки в света по отношение на търсачките – ако не и най-голямата. Потребителите на Safari са сред най-ангажираните и с най-големи доходи в света. И това е услуга, която ние наистина искаме да имаме възможност да предоставим“, коментира главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер.

Анализаторите спекулират, че Yahoo няма чак толкова големи шансове за сделка, защото възможностите ѝ за търсене не са се подобрили толкова, колкото тези на Bing през последните няколко години.

Разбира се, Apple винаги може да поднови сделката с Google, но се смята, че това няма да се случи, откакто двете компании станаха конкуренти. Гласовото търсене и Google Now са заплаха за Siri, да не говорим за конкуренцията между операционните системи Android и iOS.

Друг сценарий сочи, че Apple ще пусне собствена търсачка. Отговорите на всички тези въпроси ще станат ясни през следващите няколко месеца.

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
магив преди 9 години
Опитаите HERE maps.За мен е по добра от гугъл.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НаблюдателЕEтоа па. 75% от купилите "6" са китайци дали годишна заплата за да го притежават... не знам какви статистики четеш. В китай айфона е символ на мега лукс и престиж... нещо което по света, вкл. и в България отдавна не е така
14
0
 
3
 
! Отговори
eмо преди 9 години
Фен съм на епъл ама сафарито определено е доста смотан браузър, неудобен за работа, зарежда сайтовете неправилно ако въобще ги зарежда...
13
4
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
До 11:Некадърна ти е квалификиацията и мислите:- повече трафик за iPhone означава:---- по-пълноценно ползване на iPhone---- по-дълго и по-разнообразно ползване на интернет Потребителите на iOS са най-удовлетворени и имат възможност да си инсталират и Google Maps, щом Google иска да печели от тях :) А който е съгласен Google да го следи, нека се свързва с Google :)И да, Apple Maps ОТДАВНА не праща градове в океана и става все по-добра и по-добра!Прочети още на: dnes.bg/technology/2015/02/18/apple-se-chudi-koia-tyrsachka-da-izbere-za-safari.254897#comments
12
6
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
До 11:...- качествените приложения СТРУВАТ ПАРИ ДА СЕ СЪЗДАДАТ И ТРЯБВА ДА ХРАНЯТ СЪЗДАТЕЛИТЕ СИ- собствениците на iPhone са по-богати и могат да си позволят да плащат ПОВЕЧЕ за КАЧЕСТВЕНИ приложения- повечето качествени приложения излизат първо за iOS и някои от тях остават САМО за iOS- Apple е платил на разработчиците $10 милиарда за 2014- затова разработчиците създават качествени програми за AppleТака, че: повече платени програми е по-добре!Известно е, че ANDROID IS FOR POOR PEOPLE
11
2
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
До 11:разсъждаваш примитивно и пишеш глупости:- 75% от купувачите на най-добрия smartphone iPhone 6/6+ са бивши собственици на Android- понеже най-удовлетворени са собствениците на iPhone, те са тези, които се смеят- собствениците на iPhone купуват с пъти повече СТОКИ И УСЛУГИ, отколкото собствениците на Android, но да се върнем на приложенията:---- 84% от приложенията в Apple App Store са безплатни, но това не е най-важното
10
3
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
"- няма връщане към навигацията на Google" - Епъл не се връща към нея, потребителите му го правят."- Apple Maps става все по-добра и по-добра!" - т.е. вече не праща градове в океана? Напредък! Иновация!
9
2
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
"...най-добрия smartphone iPhone..." - смях в залата!"---- собствениците на iPhone купуват с пъти повече от..." - при положение, че повечето приложения за Андроид са безплатни, услугите на Гугъл за крайния потребител са НАПЪЛНО безплатни, а при Епъл са платени, това е съвсем нормално. Докато има овце, ще има и кой да ги стриже."---- собствениците на iPhone генерират с пъти повече трафик" - да, некадърно написана ОС генерира повече трафик.А госпойца Кирилова не е написала "чуди и мае". Чети.
8
6
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
До тъпчо:, чел и тъпо си написал:- няма връщане към навигацията на Google- Apple Maps става все по-добра и по-добра!
7
0
 
1
 
! Отговори
тъпчо преди 9 години
Апле се бяха отказали и от гоогле мап за навигацията но потребителите им почнаха да се оплакват от скалъпената навигация на апле и пак я върнаха
6
7
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
Г-це Кирилова, Apple не се "чуди и мае", а избира най-добрата стратегия за Safari:- значението на най-добрия мобилен браузер в света расте с всеки месец- съчетанието на най-добрия smartphone iPhone със Safari е печеливша комбинация:---- собствениците на iPhone купуват с пъти повече от собствениците на Android---- собствениците на iPhone генерират с пъти повече трафик от собствениците на AndroidВероятно няма да е достатъчна сумата от $1 милиард, която Google плаща годишно на Apple...
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В iPhone5 има скрита опция за подводни снимки.Задължително опитайте!
4
4
 
6
 
! Отговори
...... преди 9 години
Все едно няма всички да си сменят по подразбиране търсачката на Google, да не говорим че 90% от хората ползват други браузъри от тия които идват с телефона тъй като всички default браузъри са от нивото на internet explorer т.е. ЛА*НО!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе имат и опцията да разработят своя, както се казва в статията. Само да не е като картите им, че пак ще станат за смях.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вероятно ще е bing
1
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 9 години
tova ne e vqrno, pyk i na koj mu dreme.