YouTube пуска приложение специално за деца

То ще показва само съдържание, подходящо за детската аудитория
23 фев 2015 15:14, Елена Кирилова
7
YouTube пуска приложение специално за деца
Снимка: архив Ройтерс

Google пуска приложение на YouTube, подходящо за деца, пише CNN.

Приложението е за Android и носи името YouTube Kids. То ще показва само видеа, подходящи за деца, и има опростен дизайн, така че малките потребители, които не могат да четат, да се ориентират лесно. Приложението, което ще включва реклами, ще бъде пуснато в САЩ на 23-и февруари.

YouTube твърди, че през последната година има близо 200% ръст в семейните забавления. Популярността на сайта сред децата се е увеличила, но с това нарастват и притесненията на родителите. Сайтът забранява изрично публикуването на сексуално съдържание, но има доста неща, които децата могат да видят в YouTube, които не са подходящи за тях.

На сайта има т.нар. „Безопасен режим“, но въпреки него децата лесно могат да достигнат до забранено за тях съдържание, или по-лошо – да четат коментарите.

"Родителите ни молят да направим версия, подходяща за деца и за семейства“, твърди Шимрит Бен-Яр, продуктов мениджър, отговарящ за YouTube Kids.

Приложението възпроизвежда само селекция от добре подбрани видеоклипове. Тъй като дневно се качва огромен обем съдържание за деца, приложението ще разчита на потребителите да отбелязват всичко, което е неподходящо за непълнолетната аудитория.

YouTube Kids представлява приложение, позволяващо само гледане на клипове. Децата няма да имат възможност да публикуват никакво съдържание, нито да споделят или коментират видеата. Дори опцията за търсене е подобрена. Ако някое дете реши да търси по ключова дума като „секс“, приложението автоматично изкарва отговор „Опитайте да потърсите нещо друго“.

За да се ориентират по-лесно децата, приложението показва малко текст и по-лека графика. Освен това малките потребители могат да използват гласово търсене вместо да пишат. Когато едно видео приключи, следващото се пуска автоматично.  

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: YouTube
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛьольоТе спадат към категорията "селекция от добре подбрани видеоклипове"
5
0
 
3
 
! Отговори
до номер 4 преди 9 години
тия реклами лесно се махат
4
2
 
7
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Абе не знам, ама аз като вляза в тубата, мноо ме дразнят тези реклами на кредисимо. На всеки клип са ги напляскали *** и само реклами на кредити от кредисимо. Идва ми да си ударя лаптопа в земята напрао. Навсякъде реклами за кредити.... ужас са, селяни долни
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ТЕ ВСИЧКИ ДЕЦА ИМАТ АНДРОИДИ И САМО ТАЗИ ПРОГРАМАКА Я ЧАКАТ!!!!!!!!!!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добра идея наистина. И аз съм попадал на доста глупости в тубата
1
0
 
13
 
! Отговори
Pimp C преди 9 години
Ами време беше , то в тубата има от рязане на глави от ИД до Криско .....