Колективното пазаруване в България отчита ръст през 2014 г.

Най-силните периоди за продажбите са лятото и зимата, твърди експерт
Обновена: 27 фев 2015 14:47 | 27 фев 2015 14:47, Елена Кирилова
2
Колективното пазаруване в България отчита ръст през 2014 г.
Снимка: http://www.freeimages.com/

Ръст на колективното онлайн пазаруване през миналата година в България отчитат от агрегатора на оферти с отстъпки VsichkiOferti.bg.

„Продажбите при нас са на стойност 20,5 млн. лв., което е с 2,5 млн. лв повече, отколкото през 2013 г. Смятам, че през 2015 г. тенденцията на увеличение ще се запази”, коментира пред БТА Теодор Кафеджиев, маркетинг мениджър на сайта.

Той обяснява, че най-силни периоди за продажбите са лятото и зимата. По време на зимните месеци много желани са ски почивките в родните и чужди курорти, а през лятото - почивките на море на родното Черноморие и тези в Гърция и Турция, обяснява Кафеджиев. Висок интерес е отчетен и към офертите за Нова година, като много българи са посрещнали 2015 г. в Гърция, Турция, Банско и Боровец чрез ваучери с отстъпка.

В последния месец се наблюдава повишение на търсенето на туристически оферти за предстоящите празници - 3 март и майските празници, които в момента са с много големи намаления заради ранното записване.

Като една от най-желаните дестинации той посочва Гърция, за където има оферти с до 50 на сто отстъпка за почивки през май поради ранните записвания. Търсят се и почивки в Банско, Разлог, Велинград за събралите се почивни дни. За Великден преобладават оферти за посрещане на празника в Гърция, Боровец, Банско, Велинград, а отстъпките в момента стигат до над 40 на сто.

Ранните записвания за Лято 2015 вече са започнали, има оферти за море в Гърция и Турция през май и юни, както и предложения с отстъпка за родното Черноморие в разгара на сезона. Хората вече мислят за почивката си през лятото и закупените ваучери постоянно се увеличават, отчита Кафеджиев.

Той обяснява също, че в последните години опитите за измама при колективното пазаруване все повече намаляват, а хората предпочитат да пазаруват от вече изпитани сайтове.

Няма регистриран случай за източване на средства от дебитна или кредитна карта през сайт за колективно пазаруване, категоричен е Кафеджиев.

Мениджърът съветва при първо пазаруване хората да проверят контактите на сайта, предоставящ предложението - телефон, имейл, адрес, факс, които задължително трябва да присъстват в сайта по закон. Също така, добре е да се пазарува от сайтове с български домейн - .bg, тъй като е задължително използването на лична карта за регистрацията на такъв и по този начин се знае кой стои зад сайта, посочва той.

Ако сте решили да се възползвате от оферта за почивка или екскурзия, важно е да знаете, че туристическите услуги са с лицензионен режим. Всеки легитимен туроператор има сключена задължителна застраховка "Професионална отговорност на туроператор", съгласно Закона за туризма. Тази застраховка покрива отговорността на туроператора за причинени имуществени вреди на потребителя, в резултат на неразплащане на туроператора с неговите контрагенти и доставчици, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност на туроператора. В регистъра на туроператорите и туристическите агенти можете да проверите дали избраната от Вас фирма е регистриран туроператор и има ли валидна застраховка, която защитава правата Ви. 

Повече новини за колективното пазаруване можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: колективно пазаруване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
измекяр преди 9 години
Човека с долния коментар е много прав за Тодор, пълен *** е Тодорчо! Всеки месец е с нова фирма, укрива яко данъци! Страшна надувка е, бизнес с него не може да се прави, дава на всеки различна цена и различни условия.. Явно има значение дали с *** нагоре е станал. Просто трябва всичките му клиенти на един път да му кажат ДГД и да го угасят!!!!!
1
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Тоя теодор беше такъв селянин ***, много насериозно се е взел, едно време *** един сайт не можеше да направи като хората и му качваха на ръка офертите. Толкова разбира.. Абе пълен ***, всеки, който е работил с глупавия му сайт го знае какъв е мишкар. То от неговите простотии за това има 10 сайта на кръст. Той да си плаща данъците като всички, а не да си прави всеки месец нова фирма и да не издава фактури. Отдавна продадох сайтовете и не се занимавам с тоя повече.