Край на дългите и сложни пароли. По очите ще ме познаеш!

Windows 10 ще използва биометрични технологии
18 мар 2015 10:33,
18
Край на дългите и сложни пароли. По очите ще ме познаеш!
Снимка: Архив Reuters

Бъдещата операционна система Windows 10 ще предоставя възможността за свързване без парола чрез използване на биометрични технологии, например лицево разпознаване, обяви днес Microsoft, цитирана от Франс прес.

Технологичният гигант посочи, че програмата Windows Hello ще позволява биометрично удостоверяване, за да се намали използването на пароли, които могат да бъдат хакнати.

Това означава "да използвате вашето лице, вашия ирис или вашия пръстов отпечатък, за да отключите вашите устройства", обясни вицепрезидентът на Майкрософт Джо Белфиори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Моно преди 9 години
Никога не бих си предоставил биометричните данни на програма. Това ще е втората най-скъпоплатена информация, която ще се събира без да знаем, след потребителските ни предпочитания и нужди събирани от сложни ботове в социалните мрежи.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И са се почна с едно рязане на пръсти.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Чекистtova zna4i 4e i sega ne moje6 si go vklyu4va
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Край на дългите и сложни пароли. По очите ще ме познаеш!"А като не е достатъчно светло, някой ви е ударил с лопата по лицето или пък ви се е бъгнал драйвера за камерката - ще вкарвате пак дълги и сложни пароли...ПП. И ми е много смешно, как 99% от софтуера за разпознаване на лице, се лъже с принтирана снимка на човека.
10
3
 
7
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
На половин кило водка няма мога си включа компа :)
9
2
 
3
 
! Отговори
Windows 666 преди 9 години
Хастара на чокото ти ще гледат след година две ... ама кво му плямпате на тая новина !? Квот решат - правят. Пък и биометр. данни се ползват отдавна. 2007-*** лаптопа ми е с fingerprint reader ... е и !?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да му мислят онези потребители, които са си накачулили в Интернетя перфектни по качество селфита - те ще са първите жертви на хакване
7
3
 
9
 
! Отговори
Anti преди 9 години
Започвам да си представям бъговете им!Миналата година имах случай на счупен лицензен офис 2013 във фирмата. Патчът който предлагаха Майкрософт деинсталира офиса. Накрая имаха наглостта да ми кажат, че проблема е успешно отстранен, след като беше деинсталиран офиса от *** им. Оставаше само да ми препоръчат да си инсталирам Open Office, Libre Office или Kingsof Office - но това го бяха пропуснали (съзнателно). ***!Сега сигурно ще ни препоръчват да си извадим очите (по тяхната логика).
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ли пък не, ей ся ше си снимам очите заради някаква ОС.
5
2
 
11
 
! Отговори
Дедо ви преди 9 години
Сутрин след запой като подпухна не мой ме позна компа!
4
2
 
22
 
! Отговори
Нямам интереси преди 9 години
Шефа е в командировка и ми звъни по телефона:- Айде *** на моя компютър да ми прочетеш справката за месеца.Викам - ама шефе компютъра ти иска биометричните ти данни.Шефа - отиваш пред компютъра, сваляш гащите и му се гъзиш. Считай, че ме е познал.
3
5
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :))) преди 9 години
До 1984Стой си с XP-то. За такива ретарди като теб е идеален. Докато си жив, за да не ти открадне ЦРУ, рептилите и илюминатите биометричните данни и да злоупотребят с тях или да ти изтеглят пенЦийката от 150 лева :)))
2
5
 
12
 
! Отговори
1984 преди 9 години
Така се започва... След като ти имат биометричните данни ще започнат такива злоупотреби и изнудвания. Чао чао свобода!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха така, всяко IP със скенер на лицето и ириса и всичко в базата данни на Майкрософт, следва мирисов детектор до камерата на лаптопа а после ивече споменатия секрет