Facebook смени спешно адреса си

Социалната мрежа се премести в нова централа
31 мар 2015 18:38, Бойчо Попов
16
Facebook смени спешно адреса си
Новата централа на компанията. Снимка: Facebook

Американският технологичен концерн Facebook със седалище в Калифорния премести централата си и вече се намира в мегакомплекс на архитекта Франк Гери. Основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг поясни, че новият офис (бившият комплекс на Sun Microsystems) представлява "най-голямото отворено пространство в света". По думите му новата централа на социалната мрежа се състои от огромна зала, в която хиляди служители ще могат да работят заедно.

Според Зукърбърг на покрива се намира огромен парк с площ над 14 дка. И въпреки това предприемачът описва комплекса като "сравнително прост" и "не необичаен". Това е било и предварителното му намерение.

"Ние искаме нашето пространство да се чувства като работа в процеса". Който стъпи в новия офис, трябва да почувства колко много остава да се направи, за да се изпълни мисията на Facebook - хората по целия свят да се свържат в интернет.

Новата централа се намира в непосредствена близост до старата сграда в Менлоу Парк. Facebook нае Гери през 2012 г. със задачата да проектира новия офис. Архитектът с канадски и американски произход е известен с радикалните форми - той отказва да прави тромави и ръбати сгради, а залага на екстравагантни извити форми, разчупена геометрия и нестандартни плоскости.

Гери става световно известен, между другото, със строежа на Guggenheim Museum в Билбао в северната част на Испания и Музея Vuitton в Париж.

И Google планира да се премести в нова централа в Калифорния под гигантски стъклени куполи. Целта е да се създаде офис пространство, което може да се прекроява свободно. При издаване на необходимите разрешителни до месеци първите нови сгради ще бъдат завършени в Маунтън Вю през 2020 г.

Apple също се разраства в огромна сграда с кръгла форма в Купертино, която трябва да бъде готова до края на 2016 г. Онлайн търговецът на дребно Amazon планира да построи нова сграда за централата си в Сиатъл под формата на големи стъклени сфери.

Още технологически новини четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
22
 
! Отговори
рв преди 9 години
Тия се самозабравиха...нямам търпение да се згромоляса тази тъпня фейсбук и да заживеем нормално.
8
3
 
6
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
"Зукърбърг поясни, че новият офис (бившият комплекс на Sun Microsystems) представлява "най-голямото отворено пространство в света". По думите му новата централа на социалната мрежа се състои от огромна зала, в която хиляди служители ще могат да работят заедно." - но, физическият достъп до "златните" ще бъде като да се добереш до златото във форт нокс хахаха... апропоз, какво и е социалното на мрежата на щазите? асоциалните се отделят на недостъпни за света острови, откъдето ще опъват конците..
7
1
 
9
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Не е лошо авторът да прочете какво означава "концерн".
6
2
 
13
 
! Отговори
dp преди 9 години
Не знам новината вярна ли е или предпървоаприлска, но там където Sun разработвахаSPARC процесори и машини с тях се нанасят мазачи на уебсайтове - глобалнатачалга няма да спре докато не унищожи всичко.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,Facebook смени спешно адреса си" ... спешното от къде се появи ???
4
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново безплатна реклама на Циониста.. Новините за Фейсбук за вид подмазване на медиите на господаря и окупатора САЩ
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ - новите и модерни технологии на запад, също и световното кино, музика и култура/ финансовите пирамиди на изток, обвързаността на търговските отношения както с ЕС така и с Югоизточна Азия, и вскичко това го пази НАТО !Световната икономика е маниполируема!САЩ ще останат начело на световната икономика, докато ЕС и Русия не се обвържат по силно и последната да спомогне за връзка на ЕС и Китай.Докато долара е гарант и толкова важен за св.икономика ще е така!Мое мнение!
2
2
 
19
 
! Отговори
каун преди 9 години
а кауни приемате ли в новия офис?
1
3
 
43
 
! Отговори
сияйна мъдрост преди 9 години
Дори премъдър човек като мене винаги миже да научи нещо ново!Ако вчера някой ме беше попитал кое е "най-голямото отворено пространство в света", щях благо и мъдро да кажа "Космосът". Ако преформулират въпроса си, ограничавайки го до Земята, бих обходил със сияйната си мъдрост големите пустини и тундри.Но от днес вече знам: "Премъдрият Офис на Фейсбук"!