Nokia брои ?15,6 млрд. за Alcatel

Компанията обещава да не съкращава работни места
15 апр 2015 15:00,
9
Nokia брои ?15,6 млрд. за Alcatel
Снимка: bgonair.bg

Финландската компания за телекомуникационно оборудване Nokia се съгласи да купи Alcatel-Lucent за 15,6 млрд. евро, съобщи Ройтерс.

Nokia ще даде на акционерите на малката френска компания Alcatel-Lucent по 0,55 акции в общата компания за всяка от старите им акции.

33,5% от дружеството ще бъде на Alcatel и 66,5% - на Nokia.

Сделката ще бъде финализирана в първата половина на 2016 г. и се очаква да донесе 900 млн. евро спестявания на оперативни разходи към края на 2019 г., съобщиха компаниите.

Nokia обеща да запази Франция като "жизнен център на общата компания" и да не съкращава работни места извън обема, който Alcatel вече обяви, запазвайки най-вече проучвателните отдели във Виларсо и Ланион.

Alcatel-Lucent има 6000 служители във Франция.

Запазването на работните места е основно условие на френската държава за подкрепата й за сделката.

Поглъщането на Alcatel-Lucent ще помогне на Nokia да се утвърди като лидер в мобилните устройства и да изпревари Ericsson и Huawei на фона на слабите прогнози за ръст в телекомуникационната индустрия.

Сделката ще даде на Nokia по-силна експозиция на северноамериканския пазар и ключови договори с AT&T и Verizon, както и бързо развиващ се бизнес на рутери.

"Общата компания се очаква да има по-силен потенциал за ръст, отколкото сегашният пазар на Nokia", съобщи Nokia, прогнозирайки ръст на продажбите от около 3,5% за 2014-2019.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Alcatel-Lucent - ключово съчетание. Това е фирма за производство на нещата дето стоят от другата страна на телефоните. Не случайно тук са споменати Ericsson и Huawei, които също са от големите играчи на пазара за базови станции и пренос. Alcatel тука се явява само съдружник, а иначе са огромен концерн с доста добър пазарен дял.
5
0
 
8
 
! Отговори
ай ай преди 9 години
До 5С печалба от 14.4 милиарда USD и с 63000+ служители, малка ли ти се струва?
4
8
 
1
 
! Отговори
До номер 1 преди 9 години
Абе , Алкател голяма компанилия са?
3
0
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Явно доста хора не си дават сметка, че Алкател не е марка само за мобилни телефони. Всъщност, мобилните им телефони я имат 1% от производството им, я- не. Алкател прави hardware за доста нива на телекомуникациите, започвайки от суичове, клетки и прочее.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли нокия
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Nokia ще даде на акционерите на малката френска компания Alcatel-Lucent". Малката компания?!?!?! WTF?!?!??!