Facebook и Instаgram - пълни с фалшиви профили

Компютърни ботове се създават, за да промотират личност или продукт
2 юли 2015 18:33,
11
Facebook и Instаgram - пълни с фалшиви профили
Снимка: bgonair.bg

Италиански специалисти в сферата на сигурността твърдят, че около 8 на сто от акаунтите в Instagram са управлявани от компютърно генерирани ботове. Експертите оценяват вероятността един акаунт да бъде фалшив по това колко често публикува съдържание в услугата, която е собственост на Facebook, както и по броя на акаунтите, следвани от последователите му.

Различаването на ботовете и реалните потребители е постоянен проблем за социалните мрежи. Фалшивите потребители често са създавани, за да помогнат на някои потребители да изглеждат по-популярни или да промотират даден продукт.

Facebook твърди, че фалшивите акаунти представляват по-малко от 2% от нейните 1,4 млрд. потребители, които са отваряли профилите си поне веднъж месечно през 2014 г.

Instagram отказва да коментира конкретния брой на ботовете. Услугата твърди, че има повече от 300 млн. активни потребители месечно. По думите ѝ тя непрестанно следи потребителската активност, за да се пази от фалшиви профили.

Проучването се появи близо седем месеца, след като Instagram проведе масова чистка на фалшиви профили. Този ход ѝ помогна да убеди рекламодателите, че показателите за ангажираност на потребителите са реални и така да подсили своите рекламни възможности. Проучването проследява дейността на 10,2 млн. Instagram акаунта в рамките на едномесечен период. Те са избрани на случаен принцип сред последователите на популярни профили в социалната мрежа.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Технологии" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 8 години
"Facebook и Instаgram - пълни с фалшиви профили" Браво!!! Някои хора сега откриха топлата вода.
4
0
 
2
 
! Отговори
chicho Sam преди 8 години
AMAN OT IZMISLENI PROFILI................,NO E INTERESNO
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То в един форум един се оплакваше че са му баннали страницата защото си платил за харесвания. Плаща се и кликат потребители от Индия но от Фейса разбират че е нагласено и трият. Най-добре е да се плати за Фейсбук реклама за да са таргетирани харесванията
2
1
 
9
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Ха добрютро! Че той Фейса, а и другите социални мрежи, големите новинарски сайтове, включително и този, отдавна са се превърнали в бойно поле на пропагандни действия :)))
1
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИКОГА НЕ СЕ РЕГИСТРИРАЙТЕ С ИСТИНСКИ ДАННИ. ОСОБЕНО ПЪК В КРАВАРСКИ САЙТОВЕ. ВИНАГИ С ФАЛШИВО IP И ФАЛШИВИ ДАННИ.