Facebook продължава да улеснява крадците

Фотоси качвайте след ваканцията, предупреждават експерти
29 юли 2015 17:08, Петя Славова
7
 Facebook продължава да улеснява крадците
Снимка: архив, Reuters

Идеята да се похвалиш на кое място си по време на ваканция, докато другите ти познати работят е по-силно от страха от крадци. Все пак те използват същите социални мрежи и подобни постове с ваканционни публикации доста ги улесняват. Германски експерти продължават да предупреждават да внимаваме какво пишем в сайтове като  Facebook, Туитър и други, съобщава ДПА.

Преди да публикувате снимка от почивката си във  Facebook, първо се замислете кой може да я види. Фотото може например да попадне под опортюнистичния взор на крадци. Те ще съберат две и две и ще разберат, че в дома няма никой, който да осуети проникването им, предупреждава Волфганг Балдерс от Отдела за предотвратяване на престъпленията към полицията на Кьолн, Германия. Според експертът, цитиран от БТА, е важно хората да разкриват възможно най-малко подробности за ваканцията си, докато отсъстват от дома.

"Датите и географската информация не принадлежат на интернет. Помислете също какво "говорят" фотографиите. Ако например видят цялата фамилия на снимка, крадците ще се уверят, че домът Ви е празен", казва Балдерс.
 Facebook дава възможност на потребителите да решават кой може да вижда публикуваните снимки. Туитър и Инстаграм обаче не разполагат с подобна опция, което означава, че хората трябва да са още по-внимателни с публикациите си в тях.

Като цяло е най-добре потребителите да не публикуват ваканционни снимки, докато не се се върнат от почивка. Родителите трябва да се уверят, че децата им се придържат към същите правила.
"Всеки, който споделя информация за почивката си, казва на света, че не си е у дома", потвърждава и друг специалист по предотвратяване на престъпленията, Харалд Шмид.

Експертите напомнят на хората да не съсредоточават цялото си внимание върху социалните медии. Те трябва да се погрижат и за това домовете им да изглеждат обитаеми, за което могат да разчитат на съседите. Неокосената със седмици трева също издава липсата на хора у дома, както и препълнената пощенска кутия. Подобни издайнически сигнали могат да изкушат крадците, дори тези, които нямат профили във  Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Facebookкрадци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само неудачници и комплексари ползват сураттефтера за да се фукат и придават важност.
4
2
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Милиционерите като са толкова хитри ,защо не заложат капани на крадците с фалшиви фотоси ?
3
2
 
11
 
! Отговори
хак им преди 8 години
само за дето отегчават хората с десетки и стотици снимки , повечето повтарящи се и безсмислени , само за това заслужават да ги окрадат . едно време ако не отидеш на гости ,няма как да ти ги покажат , а сега с телефоните -сядаш на кафе и почва едно прелистване на снимки докато останеш без пръстов отпечатък ......
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
romite vlizat bez da se konsultirat s internet
1
2
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
Чех да одим на почивка на морето.Са нема да одим.