Xiaomi отново е лидер в Китай

Компанията е продала най-много смартфони през второто тримесечие
3 авг 2015 21:50, Елена Кирилова
5
Xiaomi отново е лидер в Китай
Снимка: архив Ройтерс

Xiaomi възвърна короната си, превръщайки се отново в топ производител на смартфони в Китай по време на второто тримесечие на 2015 г. според две компании за анализи, цитирани от TechCrunch.

Китайската фирма, която е оценявана на повече от 40 млрд. долара и наскоро навлезе в Бразилия, се изкачи до върха в Китай със своя пазарен дял от 15,9% от общите продажби на смартфони в Китай, сочат данните на Canalys.

Apple, която беше първенец в Китай през първото тримесечие, се озова на трета позиция, след като беше изпреварена от Huawei, която си извоюва 15,2% от продажбите. Huawei може да се похвали с 48% ръст на продажбите си спрямо предходното тримесечие благодарение на своите продукти от серията Honor. Според Canalys Samsung и Vivo също влизат в челната петица.

Данните на Counterpoint Research до голяма степен потвърждават тези на Canalys. Counterpoing поставя Xiaomi първа (15,8%), пред Huawei (15,4%), Apple (12,2) и Vivo (8,1%), докато Samsung остава пета.

Въпреки че Apple загуби челното място, и двете анализаторски компании посочват, че е имала силно тримесечие, като се има предвид, че водещите ѝ устройства iPhone 6 и iPhone 6+ вече не са нещо ново на пазара. Apple се радва на изключително добро тримесечие в Китай, както показаха финансовите резултати на компанията.

Що се отнася до Samsung – компанията продължава да се представя зле в Китай, най-вече заради популярността на средния клас устройства на Xiaomi и Huawei. Корейската фирма насочи вниманието си към Китай, като пусна серия от супертънки телефони от среден клас, които дебютираха първо в азиатската страна. Но тази стратегия не постигна желаните резултати.

От своя страна, топ устройствата на Xiaomi това тримесечие се оказаха фаблетът Mi Note и новият смартфон Redmi 2 според Counterpoint.

Като цяло китайският пазар, който е вторият най-голям за смартфони, продължава бавно да се свива след спада през предходното тримесечие. Counterpoint посочва, че продажбите са спаднали с 2% през второто тримесечие на 2015 г. спрямо същия период година по-рано, но се повишават с 4 на сто спрямо първото тримесечие на 2015 г. 

Още новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
V преди 8 години
като питаха КСИОМИ КОГА ЩЕ НАВЛЕЗЕТЕ В ЕВРОГЕЙСКИЯ ? Те знаете ли кво казаха ??? НИКОГААА ако трябва да покрием *** регулации цените ни ще скочат двоино и ще станем неконкурентни ;) Ето затова тази компания толкова просперира . правеха най-бързия телефон в света на полувината на цената на самсунг и ейпъл само защото не инвестираха на запад.Бизнеса не ще да инвестира в еврогейския съюз,щото е адски неизгодно ;)А можеш просто да продаваш по интернет ;)
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
иова и без пари не го вземам
2
0
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
За 200 лева можеш да вземеш някой по стар модел, последните модели са от 300 до 550?
1
0
 
40
 
! Отговори
Биг Гроздова преди 8 години
много ясно ,че ще се свива -всички телефони предлагат едно и също и новите модели няма с какво да ме накарат да сменя стария . беше едно време когато разликата беше не в характеристиките а във функциите - помня ,че се хвалех че С35 има вибрация и будилник а сименс А35 не , че самсунг имаше син екран , а нокия не , радио ,блутут , 0,3МРх камера , моторола държеше 5-6 дена , а Ериксон Т24 2 недели , такива работи ни радваха