Apple и Cisco стартират ключово партньорство

Целта е устройствата на Apple да се ползват повече от бизнеса
1 сеп 2015 13:18, Елена Кирилова
13
Apple и Cisco стартират ключово партньорство
Снимка: архив Ройтерс

Apple и Cisco Systems обединяват усилията си, за да помогнат за ползването на повече смартфони iPhone и таблети iPad от бизнеса, пише Wall Street Journal.

Партньорството, обявено в понеделник, има за цел да помогне мобилните устройства на Apple да комуникират по-ефективно с корпоративни мрежи, където продуктите на Cisco са широко използвани, посочват компаниите.

Освен това двете планират да създадат технология, която ще помогне на служителите, ползващи iPhone и iPad, по-добре да използват чрез тях продуктите на Cisco за съвместна работа, включително услугите за видео и уеб конференции.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук и председателят на Cisco Джон Чеймбърс заявиха, че компаниите им са прекарали 10 месеца в съвместна работа.

"За мен стана ясно, че партньорството със Cisco ще донесе резултатите, които ще ни позволят да трансформираме работата“, посочва Кук в интервю.

Новината идва след като Apple предприе стъпки, които да ѝ позволят да навлезе повече в света на бизнеса.
Миналата година Apple сключи партньорство с International Business Machines (IBM) за създаването на приложения за работното място, а служителите на IBM помогнаха за продажбата и поддръжката на устройствата на Apple сред корпоративните клиенти.
Една от причините за тези ходове е забавянето на продажбите на таблети. Тези на iPad спадат шест поредни тримесечия, а приходите от продажбите на iPad се свиха с 24 на сто през деветте месеца, приключили на 27 юни, в сравнение със същия период година по-рано.

Междувременно Cisco се опитва да се насочи към по-печеливши начинания, откакто Чък Робинс пое поста главен изпълнителен директор в края на юли. Чеймбърс твърди, че Apple преминава към партньорства с най-големите играчи в индустрията.

„Ще говорим за едно ново поколение партньорства“, допълва той.

Съвместната работа на Apple и Cisco започва в момент, в който компаниите се стремят да използват смартфони и таблети, за да направят служителите си по-продуктивни. Устройствата iPhone и iPad са популярни вътре в компаниите, най-вече благодарение на покупките от отделни служители, но не и като такива, свързани с корпоративните технологии. Малко компании успяват да интегрират ефективно мобилни устройства в своите мрежи от персонални компютри и стационарни телефони. 

Още технологични новини можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: appleCisco Systems
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 8 години
До Войводаявно си сляп...
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До azTochno BB10 de trqbva 3-4 pati da mazesh za izlezesh ot application-a li? Na kolegi im gi razdodoha i golqm bazaik pada 4e za nishto ne stavat
9
0
 
2
 
! Отговори
az преди 8 години
До До азГоворя за ББ10, а не старите. Когато го пробвате - коментирайте за ББ
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментарите че Apple е Производител не са верни те са Технологична Компания чийто продукти се произвеждат в Китай от foxconn
7
4
 
3
 
! Отговори
аз преди 8 години
До Apple user Твоята класация, трябва да се чете отзад напред. Явно не си използвал ББ споследната им операционна система.
6
10
 
4
 
! Отговори
Apple user преди 8 години
След сменени няколко телефона мога да заявя следнотата моя скласация:1. айфон;2. винфон;3. андроид;4.симбиан;5.бб.Сори ама айфоня си е нумеро уно за мен.
5
2
 
5
 
! Отговори
ХАХА преди 8 години
До Анониментака ли"??? я виж цените на ваще "флагмански телефони" и виж покупателната им стойност... системата и рекламите в приложенията няма да ги коментирам.
4
4
 
5
 
! Отговори
варненьец преди 8 години
До МенАми не, просто отговаряме на конкретните обиди, които бълвате... Просто в България комплексарщината води до болни състояния и всеки си избива комплексите, където може... Затова трябва и да ви се забрани да пишете в нета, щото освен жлъч и глупости, друго не можете да измислите...
3
7
 
7
 
! Отговори
До Воеводата преди 8 години
Трябва да се уточни, че плюенето е САМО в България. Владея свободно няколко езика и чета такива форуми, е ....
2
7
 
8
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Хаха, да бе, сигурно. Точно зомбитата винаги са били най-активни в защитата на любимата марка.
1
10
 
13
 
! Отговори
Войвода преди 8 години
Който ще пише "глупави" коментари,да си знае.Като не ти харесва,не купуваш и не се занимаваш.Аз юзер на Апъл несъм видял да пише по форумите и да плюе по конкурентните устройства,докато обратното е масово...