Hilton разкри зловреден софтуер с достъп до картови данни

Все още не е ясно какъв е броят на засегнатите карти
25 ное 2015 14:46, Елена Кирилова
2
Hilton разкри зловреден софтуер с достъп до картови данни
Снимка: архив Ройтерс

Hilton Worldwide Holdings Inc, oператорът на хотелската верига Hilton, обяви, че е открил неразрешен зловреден софтуер в част от платежните системи, който има за цел да получи достъп до информацията от картите на клиентите, предава Ройтерс.

Разследване на трета страна установява, че зловредният код е бил насочен към специфични данни от картите, включително имената на картодържателите, номерата на картите, кодовете за сигурност и датата на изтичане на валидността, посочват от Hilton.

Информацията обаче не включва адреси и ЕГН-та, допълва компанията.

Hilton заяви, че потребителите, които са използвали картите си по време на 17-седмичния период – от 18 ноември до 5 декември 2015 г. и между 21 април и 27 юли 2015 г., е добре да проверят банковите си извлечения.

Собственикът на веригите хотели Conrad и Double Tree не разкрива какъв е броят на засегнатите карти.

Новините идват по-малко от седмица, след като конкурентът Starwood Hotels & Resorts Worldwide заяви, че 54 от неговите хотели в Северна Америка са били засегнати от зловреден софтуер, създаден, за да събира данни от карти за разплащане. Преди седмици стана ясно, че глобалната хотелска верига Marriott International Inc. ще придобие именно Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. в сделка, която се оценява на около 12,2 млрд. долара. 

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Hiltonзловреден софтуер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
BW преди 8 години
Ей, ама не ги ли редактирате тия преведени статии от 18 ноември до 5 декември 2015 г.?Май по-скоро 2014г. а? Или очаквате клиентите да си дават за хакване картите и после да гледат дали са им теглили от тях?