PowerApps, или как всеки може да прави мобилни приложения

Microsoft представи тестов вариант на своята нова услуга
1 дек 2015 21:20, Бойчо Попов
4
PowerApps, или как всеки може да прави мобилни приложения
Снимка: Microsoft

Американският технологичен концерн Microsoft представи по време на конференцията Convergence EMEA тестов вариант на изцяло нова услуга – PowerApps. Тя ще позволи на всеки да разработи приложение, без да се изисква какъвто и да е опит в софтуерния дизайн и разработка.

PowerApps е разработвана под кодовото име Project Kratos. В основата му лежи планираното преди години ядро Project Siena. Целта е да се даде възможност преди всичко на корпоративните клиенти да създават свои собствени приложения, които да предоставят достъп на служители и партньори до различни данни, без за това да е нужно специални програмисти да пишат дори и един ред код.

Услугата предлага облачен апликационен бекенд с лесни инструменти, които позволяват създаването на уеб приложение, както и за мобилните операционни системи Android, iOS и Windows посредством „влачене и пускане”. За достъпа до тестовата версия е нужно получаването на специална покана, предава Zdnet. PowerApps може да извлича данни от набор от източници, сред които Office 365, Dynamics, Google Drive, Workday и други услуги.

Веднъж осъществил връзка с услугата, потребителят може да започне да изгражда веднага интерфейса на приложението с помощта на предварително изготвени модели или да интегрира данните в PowerApps и услугата да помогне със създаването на дизайна. След това изготвеното приложение може да бъде споделено с други, които имат инсталирани PowerApps на смартфоните или компютрите си.

PowerApps върви под Azure и се интегрира с Azure Active Directory, Azure App Service, както и с Azure Media Services.

Всяка PowerApp може лесно да се инсталира на мобилни устройства с Android, iOS или Windows. Според Microsoft с помощта на PowerApp може да се създаде приложение толкова лесно, колкото се създава и документ с помощта на Office 365, и също толкова лесно да се предаде на други потребители. Като възможна апликация компанията споменава приложение за достъп до инвентар или клиентски данни, както и избор сред кандидати за работни позиции. Създаването на PowerApps може да бъде поето от обучени разработчици, мениджъри на средни или високи позиции и IT служители.

През тази година Microsoft вече представи услугата PowerApps при обявяването на позиции за разработчиците ѝ, като я описа като бизнес, който може да донесе приходи за милиарди. Засега цените не са известни, но има яснота по отношение на отделните версии. Една безплатна версия ще позволи създаването на каквото и да е приложение, което обаче може да ползва до два източника на данни. Един платен стандартен вариант за сметка на това ще има неограничен достъп до източниците на данни, сред които Office 365, Dropbox, Dynamics CRM и Salesforce. Корпоративната версия ще може допълнително да включва ресурси, контрол на достъпа и съставянето на доклади.

В допълнение Microsoft работи по собствени данни с други доставчици на приложения и услуги за интеграция. Кои са те засега не е известно. 

Още технологични новини можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
явно сигорно в сити центара ако може да е такав да се смята това явление за такова поне има леко присмехулни познавам един такав които се присмива работеикитам на другите и се гледа сметката а себе си не гледа та интересно мие от 15 години дали сее променил тоя приятел то понеже слуша една мила дама заради почерпката им предполагам и затова понякога е нелоялен към приятелите си а тая мила дама е корумпирана до мозъка на главата си
1
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 8 години
явно бях прав ето кои се бил оказал нелоялен *** глобъл продавач интересно мие тоя докога мисли да стои там за *** и да ползва на хората имеилите а тапако семерджиев