Twitter общността пощуря, #RIPTwitter – навсякъде

Компанията променя начина, по който туитовете се показват
8 фев 2016 09:44,
5
Twitter общността пощуря, #RIPTwitter – навсякъде
Снимка: flickr

От петък насам Twitter общността полудя след появили се съобщения, че компанията може да промени начина, по който туитовете се показват - от чисто хронологичен ред към някакъв си алгоритъм. Това доведе до масово публикуване на туитове с хаштаг RIPTwitter.
 
Услугата, с която Twitter експериментира от известно време, използва различни алгоритми, които да показват туитовете в потребителските фийдове не по стриктно хронологичен ред, както е до сега, а под някаква друга форма, която така и не става известна.

Най-вероятно се има предвид начинът, по който съобщенията се показват във Facebook към момента - при влизане във своя фийд, хората виждат най-популярните постове, а не тези, които са публикувани най-скоро.
 
Twitter така и не дава коментар точно за тази опция, но в средата на миналата година изпълнителният директор на компанията Джак Дорси заяви, че компанията "ще продължи да поставя под въпрос хронологичната времева линия на туитовете". Бишият продуктов мениджър, Кевин Уейл, също е намеквал за такава промяна.
 
След появилите се слухове в петък, потребителите в Twitter въобще не реагираха добре. Ето и най-култовите цитати, които се появиха в мрежата:
 
- #RIPTwitter "Изтекла снимка на това как Twitter ще изглежда след планирания ъпдейт - *снимка на Facebook*;
- #RIPTwitter "Искахме просто един бутон за редакция, а всъщност ни давате копие на Facebook с този timeline";
- #RIPTwitter "Не помните ли известната фраза "ако не е счупено, то не копирай Facebook"? Явно не, щом искате да копирате неговия таймлайн.

Целият този спам накара изпълнителният директор да се включи с туит, казвайки, че Twitter няма намерение да променя строго хронологичното показване на туитовете "следващата седмица", което оставя съмнения дали наистина го планират в обозримо бъдеще.
 
Целият рев се дължи на това, че колкото и да се обръща внимание на силата, която Facebook представлява в света на социалните мрежи, не трябва да се забравя, че Twitter залага на потребители, които се вълнуват от актуална информация, от кратко предадени текстове навреме и ако тази опция се отнеме, за да се показват най-популярните туитове, а не най-скорошно публикуваните, просто изземва от тях основното нещо, заради което са в Twitter.
 
Дано шефовете на Twitter не се подхлъзнат по пързалката, търсейки промяна с цел ръст, а постигайки отлив на потребители, тъй като и без това последните им отчети посочват лоши резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: twitterпостове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
EDIN 4OVEK преди 8 години
До КоментаторА, да питам МИЛИЦИОНЕРИ ЛИ ЩЕ ИМА ИЛИ ПОЛИЦАИ ?
3
1
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Да ги туитнат в милицията дано!
2
0
 
0
 
! Отговори
31024 преди 8 години
На туитър проблема е, че не могат да постигнат очаквания ръст на възвращаемост както при фейса, инвеститорите стават нервни, акциите тръгват надолу... А услугата си е супер, ако прецакат нещо в този ред на действия и потребителите се оттеглят ще останат останат само исторя.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туитър си е много полезен, докато е различен от Фейсбук! Имаме си Фейсбук, искаме Туитър, а не Фейсбук 2!!!