Умна ключалка само с парола и смартфон отключване. Що е то?

Очаква се цената й да е около 1000 долара
12 фев 2016 11:41,
22
Умна ключалка само с парола и смартфон отключване. Що е то?
Снимка: Latch

Може и да сме свикнали да си купуваме разни умни устройства за лична употреба като кухненски роботи и всякакви нови джаджи, но тази ключалка със смарт заключване няма да е насочена към крайните потребители.

Въпросното приложение Latch ще предлага интелигентна брава най-вече за собствениците на недвижими имоти, които да могат да оборудват апартаментите си с умната система за заключване. Тъй като Latch е умна ключалка, няма да има нужда от ключове - всичко става чрез ръчно въвеждани пароли и интеграции със смартфоните на собствениците.

Естествено, наемателите на апартаменти най-вероятно няма да могат да инсталират своя собствена умна ключалка, тъй като собственикът едва ли ще го позволи. Ето защо Latch се насочва към луксозните жилищни сгради, където вижда най-големия потенциал за намирането на клиенти. Технологията все пак позволява отварянето на вратата и с обикновен ключ, но създателите й акцентират върху паролата като основен метод за заключване и отключване.

Паролите могат да бъдат и временни - за досадни роднини, фирми за почистване на апартаменти, майстори и т.н. Освен с ръчно въведена парола, Latch позволява и автоматично отключване от смартфон, когато той се намира близо до вратата.

Собствениците и управителите на сгради ще могат да следят архивите на Latch, за да виждат кога точно вратата е била отворена и колко време някой е стоял в апартамента. Това би било доста полезно в ситуации, в които са възникнали инциденти или кражби, за да се провери какво точно е станало. Но пък като всяка технология, тази също може да бъде хакната и да не се разбере нищо. В този случай могат да помогнат скритите в бравата камери.

Latch до сега е събрала 16 млн. долара под формата на финансиране, за да може да предостави първата си ключалка на пазара. Голяма част от средствата са дадени от собственици на недвижими имоти, които са решили да инвестират в смарт технологията, за да получат ранен и/или ексклузивен достъп до системата. Две сгради в Ню Йорк вече ползват услугата за своите 435 помещения. Когато Latch стигне до пазара, цената се очаква да е около 1000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ключалкиLatch
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
gtf преди 8 години
До Анониментакива се правят и в България, но не се продават тук. И да ти знае паролата някой, няма как да влезе във вас без твоя телефон...
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1000 долара и на първият ден след като ги пуснат вече ще са хакнати.Механиката е в пъти по-сигурна.
8
0
 
6
 
! Отговори
джамбаз преди 8 години
какво улеснение за мен. така поне няма да оставя отпечтъци по ключалката
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахаха...въпрос- какво прави хакерът с една парола ??отговор-креква я !
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що е то?ОГРАБЕН ДОМ!Ето "що е то".Едни си дават парите на "ало-ало" а други си оставят къщите ОТВОРЕНИ.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 6 години имам подобна и не е 1000$, а 250 евро. Може да се отваря с пръстов отпечатък, код, дистанционно и ключ да е програмирам от компа и да следя влизанията и излизанията. Модела е на много добра и известна немска фирма и е secuENTRY 5702. Има и нов модел на същата фирма с отваряне от смартфон, но подобно нещо никога няма да си взема. Едно, че струва двойно и второ, че е крайно несигурно. Едно хакване на телефона (което е най-простото нещо за начинаещ хакер) ви отключва дома за всеки.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цената на тая ключалка ще е $1000. Що не вземете да направите нещо още по-малко и непотребно за $50 милиона. Ей тъй, да има тъпотии, които се продават на високи цени.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Умна ключалка само с парола и смартфон отключване. Що е то?"===Ми глупост е! Нищо, че е умна ключалка. Просто е глупост.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако дам хиляда долара за ключалка това е послание към крадците -момчета ако искате и пред стената минавайте ,но си заслужава да влезете.
1
0
 
9
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 8 години
Едно време на село нямаше къщи с ключалки всеки двор беше отворен и смарт!После дойдоха ромове от видинско ои си ееее.....