Българин изобрети магнитен двигател за електромобили

Технологията за ток би могла да влезе във всеки един дом
22 фев 2016 18:42,
76
Българин изобрети магнитен двигател за електромобили
Снимка: bgonair.bg

Могат ли автомобилите и мотоциклетите да се движат без гориво? Могат, но как?

Валери Митов е посветил пет години на изучаването на взаимодействието на магнитните полета. Той е изобретил технология, която може да влезе във всеки дом. И е абсолютно безплатна.

Какво точно представлява изобретението му и с какво е полезно?

"Магнитният двигател е с много сложна конструкция. Той работи благодарение на взаимодействието на магнитните полета. Използва мощността и енергията на постоянни магнити, за да зарежда акумулатори, от които може да се черпи енергия и да се използва, където и както пожелаем",  разказа Митов.

В момента магнитният двигател е с много големи размери. Ако обаче се конструира по-малък, ще може да се използва за всеки един електромобил, поясни той в предаването "ДНЕС" на Bulgaria ON AIR.

"Изобретението ще зарежда акумулаторите на електромобилите. Ще можем да ги използваме, където пожелаем. Няма да се притесняваме, че ще трябва да спираме и да зареждаме батерии. В момента изминаваме 100 км и спираме да заредим", заяви той.

Според Митов изобретението му ще предизвика революция в автомобилостроенето.

Технологията може да влезе във всеки един дом. По думите му чрез него може да се черпи и електроенергия.

"Говорим за възобновяема енергия, която не използва нито слънцето, нито вятъра. Това е бъдещето на възобновяемите източници. Спокойно може да влезе във всеки един дом, във всяко едно жилище", подчерта отново той.

Валери Митов разказа и за проблемите, с които се е сблъскал по време на патентоването на изобретението си:

"Много интересно стана, защото получих доста сериозно предложение от Италия, в което се говореше за едни много хубави пари, които се очакваше да получа като възнаграждение. Оказа се обаче, че използват хитри вратички, с които се опитаха да откраднат изобретението ми. Естествено не се съгласих и не подписах договора", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
14
 
! Отговори
Eдисон тесла преди 8 години
Те не бяха изобретения, не бяха чудесии - двигатели с вода - после се оказа, че водорорът не иска просто така да работи за нас, не бяха плазми, не бяха други магии. И аз съм го изобретил ! Харчи 100 вата, дава 70, другото го допълвам с бензин, който е откраднат от фирмата, в която работя - та накрая съм на далавара.
12
0
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
И защо сте го писали Митов, като в репортажа е Матов? Има регистрация на полезен модел, а не патент, което не е същото, защото при полезните модели не се прави експертиза по същество, която да установи дали наистина изобретението е годно за закрила.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както,казва,Капетан Петко войвода.Това е една *** уйдурма
10
17
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Aла бала 3 портокала МОЖЕ КАК ДА НЕ МОЖЕ----ЯПОНЦИТЕ ДВИЖАТ ПО ТОЗИ МОДЕЛ ВЛАК НА МАГНИТНИ РЕЛСИ С 280 КМ В 4АС
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо началн. енерг. ще идва от петрола.Кво ни занимават,с начинаешто откритие.Първобитните хор.са го измис.това.Първо начало.Второ начало,много комар има тук,може би 1000 комар
8
5
 
27
 
! Отговори
Румен преди 8 години
Мда, докъде води меракът за усвояване на еврофондове за иновации ...И нищо чудно корифеите от икономическото министерство да се вържат - нали по телевизията излъчиха репортаж - трябва да е достоверно!А болните бързо налазиха "новината" с обяснения за световната енергийна мафия.Понякога си мисля, че невежеството трябва да е наказуемо, когато публично и шумно се прокламира.
7
0
 
4
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Въпроса ми беше към: Анонимен 5Щото съм чул за такива, преубразователи. Но ги знам като инвертор?!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тоя ***,Най-много да светне 1 крушка в една стая.Нищо повече
5
0
 
9
 
! Отговори
знайко преди 8 години
До 50Що ми се струва че това с 1500_те вата е инвертор?!?
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало бабо, изобретих машина за подмладяване...дай 10 000 на "мулето" !
3
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ИЗОБРЕТЕНИЕ НЯМА ДА ВИДИ БЯЛ СВЯТ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ЕНЕРГИИНАТА МАФИЯ ЩЕ УМРЕ ОТ РАЗ. В МОМЕНТА НЕ ПОЛЗВАМ ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ОТ МРЕЖАТА. ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА МИ Я ПРОИЗВЕЖДА КОНВЕНТОР КОЙТО РАБОТИ НА 12 ВОЛТА С ИЗХОДНО НАПРЕЖЕНИЕ 220 ВОЛТА И С 1500 ВАТА МОЩНОСТ. ТАЗИ МОЩНОСТ Е ДОСТАТЪЧНА ДА ЗАХРАНИ КОМПЮТЪР ТЕЛЕВИЗОР ОСВЕТЛЕНИЕ РАДИО И ВСИЧКО КОЕТО Е С КОНСУМАЦИЯ ПОЗВОЛЯВАЩА НА ИНВЕКТОРА ДА НЕ СЕ ПРЕТОВАРИ. ПО ТОЗИ НАЧИН СМЕТКАТА МИ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО СПАДНА ПОД 30 ЛВ. НА МЕСЕЦ.
2
2
 
14
 
! Отговори
з н а й к о преди 8 години
Айдее...още един, като оня с тенджерата.Дето запали водата по телевизията, после залупи капака и изчезна.
1
3
 
11
 
! Отговори
тук нищо няма бъдеще преди 8 години
А дано ама надали ,ако това е истина енергийната мафия ще го попилее няма да пуснат фандък на никой,ако им застраши печалбите.