Българин изобрети магнитен двигател за електромобили

Технологията за ток би могла да влезе във всеки един дом
22 фев 2016 18:42,
76
Българин изобрети магнитен двигател за електромобили
Снимка: bgonair.bg

Могат ли автомобилите и мотоциклетите да се движат без гориво? Могат, но как?

Валери Митов е посветил пет години на изучаването на взаимодействието на магнитните полета. Той е изобретил технология, която може да влезе във всеки дом. И е абсолютно безплатна.

Какво точно представлява изобретението му и с какво е полезно?

"Магнитният двигател е с много сложна конструкция. Той работи благодарение на взаимодействието на магнитните полета. Използва мощността и енергията на постоянни магнити, за да зарежда акумулатори, от които може да се черпи енергия и да се използва, където и както пожелаем",  разказа Митов.

В момента магнитният двигател е с много големи размери. Ако обаче се конструира по-малък, ще може да се използва за всеки един електромобил, поясни той в предаването "ДНЕС" на Bulgaria ON AIR.

"Изобретението ще зарежда акумулаторите на електромобилите. Ще можем да ги използваме, където пожелаем. Няма да се притесняваме, че ще трябва да спираме и да зареждаме батерии. В момента изминаваме 100 км и спираме да заредим", заяви той.

Според Митов изобретението му ще предизвика революция в автомобилостроенето.

Технологията може да влезе във всеки един дом. По думите му чрез него може да се черпи и електроенергия.

"Говорим за възобновяема енергия, която не използва нито слънцето, нито вятъра. Това е бъдещето на възобновяемите източници. Спокойно може да влезе във всеки един дом, във всяко едно жилище", подчерта отново той.

Валери Митов разказа и за проблемите, с които се е сблъскал по време на патентоването на изобретението си:

"Много интересно стана, защото получих доста сериозно предложение от Италия, в което се говореше за едни много хубави пари, които се очакваше да получа като възнаграждение. Оказа се обаче, че използват хитри вратички, с които се опитаха да откраднат изобретението ми. Естествено не се съгласих и не подписах договора", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
10
 
0
 
! Отговори
Torpila EAD преди 5 години
***,нито един от този тип двигатели,перендев,магнитни,психотронни,алфа-хидрокси-бутанатни и всякакви засукани там именца който да впрягат магнитните сили или гравитационните сили на хиляди слънца и черни дупки.Всичко товА е тествано и опровергано НАЙ-ПРОСТОТО ОБЯСНЕНИЕ ЗА *** Е,ЧЕ МАГНИТИТЕ ИМАТ СХОДНО ДЕЙСТВИЕ С ТОВА НА ПРУЖИНИТЕ И АКО РАБОТЯТ ТЕЗИ ГЕНЕРАТОРИ С МАГНИТИ ЩЕ РАБОТЯТ И С ПРУЖИНИ.Системата Торпила предлага обясненото тук,но не като свободна енергия.
52
13
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Със тоя ампераж за 1 месец ще произведе 8 киловата ток. Тоя нещо не е наред 1 киловат на ден казва. Това няма как да стане. Магнитния двигател се износва и после магнитите се зареждат с ток. Демек никаква енергия не може да изкараш само с магнити.Трябва да има ток за да се върти ротора.
51
6
 
1
 
! Отговори
anonimem преди 5 години
То във всеки генератор има магнити.Не може да има двигател който да си произвежда енергията сам и да дава повече мощност на изхода а на входа да влиза по-малко. Ок дава енергия колко ампера и волтаж? Колко ампера и волтаж влиза в машината? Със сигурност колкото влиза толкова и излиза. Не може да прецакаш закона за запазване на енергията.
50
1
 
1
 
! Отговори
Sub преди 8 години
А една голяма б изнес фирма се занимавала с мними работи много ми е интересно как е станало така че човек които никога не сее занимавам с дадено нещо е това щото аз например не знам да съм това но явно покраи родителя които се занимава го е отнесъл сина защо ми конкуренция и мръсотия явно тая сее прославила с това не зачитаики обикновенните хора чиито с честен труд са си изкарали хляба има една приказка горния гледа
49
1
 
3
 
! Отговори
Електроинженер. преди 8 години
До соц електро инжинер.Ако те мързи да си го направиш сам плащаш 800 евро ( не 1000 лева).Ако не те мързи материалите струват 10-тина лева а чертежите и инструкциите са в zip файла от долния линк (замести звездичките с точки в линка)blueprint*keshefoundation*org/blueprint*phpАз не съм го пробвал но има много хора които са го пробвали и казват че работи. Тоест след генератора измерват повече потребявана мощност отколкото преди него.Ако някой има време и желание да го пробва.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перендев ще му е конкуренция :-D
47
1
 
11
 
! Отговори
Nqkoj si преди 8 години
Не искам да бъда песимист, но знам, че "безплатните неща" не се харесват никак на "бизнеса", и по принцип не "виждат бял свят"...
46
3
 
2
 
! Отговори
от пусто в празно преди 8 години
До Един от СеверозападаПреди доста време и аз разложих водата на водород и кислород. Използвах метод описан в една руска книжка. Получава се така наречения "гърмящ газ". След няколко опита с него, така гръмна, че едва ли сега щях да пиша за него тук. Веднага се отказах от по-нататъшни опити. И аз четох за този с бъгито. Естествено и той е имал същите проблеми. Изглежда че е успял да излъже някой и да му вземе парите, но не е успял да се скрие така че излъгания да не го намери. Затова "изчезна".
45
1
 
3
 
! Отговори
опетков преди 8 години
До АнонименТози вечен двигател беше особено в сила преди тези 20-30г за които говориш. Тогава бяхме роби без право на избор. Сегашното е олекотения вариант и без да си бил активен борец можеш да станеш робовладелец ако ти яко дупето.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се забавлявах да чета коментарите! Хора неграмотни толкова, че ако им дадеш частите не могат да сглобят трифазоф електродвигател, но пишат и убеждават! Не е истина направо! Още малко и Кънчо ще си направи студен ядрен синтез в мазето. По чертеж на пенсиониран учен от Чирпан.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до кукувицаДокато мислим ограничени от такива "закони" нищо ново няма да измислим. Те затова са създадени тези закони - за да не можем да ги надскочим.Например - както се оказа, че скоростта на светлината не е максималната пределна скорост. Какви възможности се откриват, след като отпадна това ограничение!
42
8
 
6
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Нищо без нищо не става!Термодинамиката си има закони, както и физиката. И какво казва закона?За да получиш енергия от една система, трябва да вкараш повече енергия в нея от това, което ще получиш. Отношението на получената към вкараната енергия се нарича коефициент на полезно действие. Другия закон е по-***. Той гласи- Всяка система принадлежи на изхабяване. Няма нищо вечно. Вечен е само хаосът.Френската академия на науките не приема планове за перпетуум мобиле от 1775 година насам.
41
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кеше публикува плановете на генератора през октомври 2015 ако не се лъжа. Малко хора знаят за него. Генератора е махнат на разработка (30 дни) само 2 кв е и е полезен само за бедните нации. Плановете му са публикувани и всеки може да си го направи. Освен това е защитен с патент. Та китайците не се юркат да го копират. Ще почнат само ако стане масов и се търси.Аз също не съм напълно убеден че работи но ме мързи да пробвам. Едни приятел ще го купува та след опитите му ще имам повече инфо.
40
4
 
1
 
! Отговори
Електроинженер преди 8 години
До Един от серврозапада.Казах, пълните чертежи и инструкции са дадени в сайта, материалите струват десетина лева. Направи генератора и докажи че не работи.Аз за 2 киловата няма да се мръдна да си направя генератор. Но в България има много хора дето 2 безплатни киловата за постоянно (всъщност 60% от 2 кв) им подобряват живота.Ако не знаем какво става на микро ниво защо да не пробваме теорията на Кеше за плазмата и магнитогравитационните полета и взаимодействието им с Нано покритият
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това и аз го четох.НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ. Те много неща за били totally absurd form science point of view пък после всички са ги признали. Най-важното доказателство в науката е опита проведен от един учен да може да се повтори от останалите учени ползвайки неговата постановка.Ми чертежи и инструкции има, жица и горелка може да си купите за няколко десетки лева. Така че пробването на генератора е почти без пари. Не е като някой да ви иска пари за едни климатици.
38
1
 
4
 
! Отговори
-- преди 8 години
До .до 43 . Маи и тебе трябва да те прибере защото ръсиш само простотии и грам си нямаш понятие от електротехника.Който не знае закона на ОМА да си трае и си седи дома .аман от,,жичкаджии,,
37
7
 
4
 
! Отговори
Електроинженер преди 8 години
До един от северозападаЕНЕРГИЯТА НЕ ПРОИЗЛИЗА ОТ НИЩОТО.Те хората така са мислили и преди изобретяването на атомната бомба ама виж колко много енергия излизе от нея. Разбира се не е от нищото, само така изглежда.В микро света на елементарните частици отдавна е доказано че материята (частиците) могат да се появят от енергия и обратното - материята да се превърне в енергия. Уавненията за преобразуване на частиците в официалната квантова физика го доказват. За сега в макро света не се получава
36
4
 
0
 
! Отговори
Електроинженер преди 8 години
До един от СеверозападаТука можеш да си го купиш ако те мързи да си го направиш сам. Но не е евтин и е обяснено защо е задължителната донация. Пак вместо звездата сложи точка. Поразгледай из сайта, там има отговори на всичките ти въпроси. Кеше атомен физик завършил в Белгия от иранска националност.keshefoundation*org/shop-et-livres/product/view/7/147
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да беше разкачил акумулаторите поне докато си връткаше бормашината.Да има някакъв смисъл от демострацията.Ако някой иска с акумулатори да си захранва бормашината има и по елементарни начини (смисъл по маломерни) .
34
4
 
2
 
! Отговори
Електроинженер преди 8 години
До един от Северозападатука може да видиш инструкцията за направа на генератора, свързването и разработването му, слагаш точка вместо звездичките:blueprint*keshefoundation*org