Приложение ще следи къде щъкат служителите

Работодателите обаче нямало да тормозят подчинените си
26 апр 2016 09:22,
16
Приложение ще следи къде щъкат служителите
Снимка: FreshTeam

Доста от собствениците на различен бизнес често се сблъскват с дилемата дали да дадат пълната свобода на своите служители, стига да постигат заложените им резултати, или да разчитат на старата школа, като следят хората с карти за чекиране, работни графици, календари със срещи и прочие.

В помощ на последните приложението FreshTeam ще може да следи всеки служител и да "докладва" директно на шефа къде се намират те.

Мотото на проекта е "да даде възможност на работодателите да следят служителите си, но без да ги тормози". Как такъв вид следене не е тормоз, е съвсем друга тема на разговор.

Използвайки сензорите в техните смартфони, алгоритъмът на FreshTeam може да засече локацията на конкретното устройство. Услугата позволява на работодателя да знае къде е служителят, какво прави и колко батерия му остава, без да му се налага да му звъни и да го пита.

Екипът зад FreshTeam иска да елиминира ненужните съобщения между двете страни. Едно от малкото полезни неща е това, че приложението може да "разбере", че собственикът на смартфона шофира и автоматично да пренасочва разговори, за да може той да си гледа пътя и да не се разсейва.

FreshTeam може да се изключва, естествено, в извънработно време, налично е и за Android, и за iOS, а другата добре звучаща функция е поддържането на видео и чат разговори, в които могат да участват до 100 души едновременно.

Имайки предвид че геолокализиращите технологии стават все по-евтини и все по-точни, не е толкова изненадващо някои работодатели да се възползват от тях, за да са наясно къде и какво правят служителите им във всеки момент. Това пък може да даде ново поле на изява за синдикатите, които защитават правата на служителите, тъй като едва ли ще са много ентусиастите, които ще приемат идеята радостно.

Пример за това е британски вестник, в чиито офиси се е решило да се поставят сензори на всички бюра на служителите, за да се следи тяхното потребление на... енергия. Да не вземе някой да хаби прекалено много енергия, а пък да не показва резултати. Това е било идеята поне. Ден по-късно всички служители протестират, че така се нарушава личното им пространство и сензорите бързичко са били пратени в забвение.

В случая на FreshTeam най-вероятно служителите ще знаят за какво иде реч, преди да подпишат договорите си. Ние пък прогнозираме, че доста често хората ще са претоварени от работа и ще са си забравили телефоните в офиса. Не е като да не ни се е случвало, нали?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
xaxaxaxa преди 7 години
Neka me slediat da vidiat, che naistina ne mi stigat parite. I da davat poveche.
13
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 7 години
ба че фасе дали ще прояви нужното уважение да се сетя такива кат тия от години де са я подкарали тъи
12
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 7 години
мали ми ако съм в кръчмата и фасе ме види какво става тъкмо ша знаем и тия де уж не ходят дали са там ко пият повече от другите интересно
11
1
 
4
 
! Отговори
mitkokitkata преди 7 години
Що за тъпония? Някой чувал ли е за някакви си там конституционни права на гражданите? Убеден съм, че такива имат не само у нас
10
1
 
7
 
! Отговори
66688 преди 7 години
Е с тия евтини технологии съвсем ми намаляха командировките! До преди няколко години ме пращаха насам-натам, но вече всичко се решава на конф-кол.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че служебния ми телефон ще започне доста често да се поврежда.
8
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще създадат устройство което да следи работодателя къде е, да следи къде са депутаттите та ги няма в НС, да следи министрите и всякакви подобни, които на думи са много работещи, но на дела ги няма никакви. Работника колкото и да не му се работи, работи, но тези другите не го правят. Работодателя да го питам без служители какво е, една кръгла нула. Той сам не може да произведе нищо и бизнеса му ще умре за нула време. Работодателите трябва да уважават хората си за да имат бизнес.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, нали комунизма бил такъв онакъв, но тогава не е имало никакво чекиране и никакво следене. Всичко е лъжа за дечокрация и дрън, дрън.
6
2
 
24
 
! Отговори
й преди 7 години
Слагам на сензора едно стикерче и готово.Или оставям телефона на бюрото и си излизам, нали имам друга сим карта и друг тел :))) Въобще, работодателя ми няма да му мине номера, няма как да стане тази глупост :)))
5
1
 
30
 
! Отговори
d1 преди 7 години
С Nokia 130 shte mi sledi p****
4
1
 
24
 
! Отговори
ддд преди 7 години
а е толкова лесно да си забравиш телефона...или просто да си изключиш нета...
3
1
 
3
 
! Отговори
SA преди 7 години
До АнонименВзе ми думите!! :)
2
4
 
46
 
! Отговори
zeus преди 7 години
В 1984-а Оруел описва нещо подобно, но не е взел предвид сегашните мобилни технологии, за които е нямало как да знае. Демокрацията обаче се оказа по-зле и от комунизма, сега контрола е наистина тотален.
1
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските робовладелци само това чакат за да тормозят своите роби. До кога ще ги търпим народе???