Facebook се похвали с 1,65 млрд. потребители

Компанията е регистрирала 52% повече приходи спрямо 2015 г.
Обновена: 28 апр 2016 10:15 | 28 апр 2016 09:00,
20
Facebook се похвали с 1,65 млрд. потребители
Снимка: архив Reuters

Докато други технологични компании се задъхват, Facebook се похвали с поредните добри резултати, стигайки 1,65 млрд. потребители и 5,38 млрд. долара приходи за първото тримесечие на тази година, като това е повече дори от нейните прогнози. Впечатляващото е че 79% от приходите идват от мобилна реклама.

Как изглежат цифрите спрямо първото тримесечие на миналата година? Приходите са с 52% повече, печалбата е 1,5 млрд. долара, което е 195% повече спрямо предходната, а потребителите са с 3,77% повече спрямо 1,59 млрд. за предното тримесечие. За сравнение, Twitter добави само 5 млн. потребители за първото тримесечие тази година, а ръстът на Facebook в това отношение е 12 пъти по-голям.

Финансовите резултати на най-голямата социална мрежа в света наминават очакванията на анализаторите от Wall Street, които прогнозираха 5,26 млрд. приходи. Това доведе до покачване цената на акциите на Facebook с 9% в часовете след публичното обявяване на отчета.

Освен с 1,65 млрд. потребители, Facebook се похвали и с 900 млн. потребители, които месечно ползват приложението Messenger, както и с 400 млн. потребители в Instagram. Потребителите сумарно прекарват в трите по близо 50 минути на дни в постване, разглеждане и коментиране.

Всички тези данни опонират доста добре на не толкова добрите резултати, които другите големи технологични компании обявиха последните дни. Очевидно Facebook ще се възприема като един от играчите, които ще продължават да дърпат технологичния сектор напред, защото този ръст е на база съществуващит продукти и за потребителите, и за рекламодателите, а за тази година има големи очаквания към още и още нови продукти като Instant Articles, директни съобщения от бизнес страниците към потребителите и подобряването на алгоритъма, който да ни показва по-интересни за нас постове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Фейсбук е най-голямото гробище в света. Милиони вече мъртви хора продължават да имат профили във фейсбук, без роднините им да могат да им прекратят регистрацията. На всичко отгоре ФБ печели пари и от мъртвите.
18
1
 
3
 
! Отговори
gost преди 7 години
Ела и ми го кажи в очите *** гузен негонен бяга що щото така сие постлал от 30години насам *** работа
17
2
 
2
 
! Отговори
gost преди 7 години
Интересно мие големото бебе като крадне малко нет кво става изказвам особенни благодарности на едно такова бебенце на 40 с акъл на 13 нека се радва и ползва услуги както му е кеф ама да не забравя че кои каквото прави сам си го прави и понеже оттука натака занимава и приятели с простотоити си се заричам да му дам един здрав урок и веднъж за винаги да го откажа да си мъкне *** подир мен било с второ трето едикои си син де хал хабер си няма с това ама да го прати за емисар приятелю ела и ми го
16
1
 
5
 
! Отговори
Атанас преди 7 години
Пълно е с индийци и африканци. Някава южно африканка ме пита дали я познавам. И ми писа на някакъв африкански език като проверих се оказа, че езикът на който ми пише е африкаанс.Естествено и казах, че не я познавам. След това пък някаква от Индия...
15
1
 
2
 
! Отговори
Шаебеша Комафаниш преди 7 години
до 5-ят анонимникРазликата е че не блея зарибен .
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм влизал от година, да не ме броят
13
1
 
4
 
! Отговори
xaxaxaxa преди 7 години
Naj me kefi kak facebook vzimat parite na firmite za reklama ,a im prodavat vyzduh.
12
1
 
5
 
! Отговори
Волен Рубльов Льов преди 7 години
Моя акаунт оня ден фейса ми го блокира. Хич и нямам намерение да го пускам пак.
11
1
 
10
 
! Отговори
Mark Suckerberg преди 7 години
Отвратителна онлайн платформа, довела до много страдание. Колкото по-скоро остане в миналото, толкова по-добре.
10
3
 
6
 
! Отговори
Полигамен преди 7 години
Има хора като мен с по пет акаунта - един за колегите, един семеен, един за приятели, два за лов на пт)ички, и те така...
9
1
 
3
 
! Отговори
Умен преди 7 години
До дмтНе си прав.Аз имам месинджър, но нямам фейсбук профил.
8
1
 
4
 
! Отговори
ДМТ преди 7 години
Facebook се похвали и с 900 млн. потребители, които месечно ползват приложението Messenger=======================Всички които ползват FB използват и Messenger, следователно реалната бройка потребители е около 900 млн.
7
1
 
7
 
! Отговори
Facefuck преди 7 години
1,65 млрд шматки!
6
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 7 години
Бравос затова такива като семержиев си влизат в нечии гоогле магазин като много знаят
5
1
 
8
 
! Отговори
без заблуда преди 7 години
Фацебука е един огромен океан, пълен с риба цаца!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Facebook се похвали с 1,65 млрд. потребители"От които сами признават, че 60% са неактивни акаунти(регистрирани и не е влизано с тях повече от 1 година).
3
1
 
9
 
! Отговори
Умен преди 7 години
Не, те просто си броят всички регистрирани от създаването му. Само че половината от тези профили са неактивни, фалшиви, блокирани или изтрити. За справка - "Мъртви души" на Гогол или гръцката пенсионна система.
2
2
 
9
 
! Отговори
Шаебеша Комафаниш преди 7 години
Значи 1.65 млрд. скучаещи комплекcари , чудещи се къде да си начешат егото .Явно , печалбарите успешно зарибяват блеещите .
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положината са мъртви и изоставени акаунти.