Пароли на прицел: Хакер разби 272 млн. акаунта

Разбил е паролите на 24 млн. Gmail пощи, както и руската mail.ru
5 май 2016 09:52,
11
Пароли на прицел: Хакер разби 272 млн. акаунта
Снимка: архив Reuters

В сряда компанията за интернет сигурност "Холд сикюрити" обяви, че е получила от хакер база данни за 272 милиона имейл адреса и пароли за профили в различни сайтове. Въпреки че звучи зле, всъщност пробивът не е толкова голям, пише "The Guardian", цитиран от "Фокус".

Откраднатите пароли и имейл адреси, включително на потребителите на Gmail, Yahoo и mail.ru не са изтекли задължително от имейл акаунтите.

По-скоро се смята, че са били взети от по-малки и по-несигурни сайтове, където потребителите използват имейл адресите си и парола, за да влязат в персонализирания си профил.

Хората, които използват различна парола за имейл акаунта си и за сайтовете, не са засегнати от пробива.

Изглежда основна мишена на хакера са били руските потребители. Около 57 милиона имейл адреса са към най-голямата електронна поща в Русия mail.ru, която има по около 100 милиона потребители на месец. Около 40 милиона са адресите в Yahoo Mail, 33 милиона в Hotmail и 24 милиона в Gmail.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: атакахакерпароли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Въпреки че звучи зле, всъщност пробивът не е толкова голям, пише "The Guardian","Да, колко са му едни 272 милиона...
4
3
 
5
 
! Отговори
хахха преди 7 години
До хамного си зле! понятие си нямаш как се вземат паролите на никои не му пука за твоя телефон ***! първо се ограмоти и после пиши
3
10
 
3
 
! Отговори
ха преди 7 години
самата новина е малко подвеждаща.при условие, че гугъл дава милиони на програмисти и ИТ компании да защитят потребителския профил. Паролата в гугъл НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИ. Този хакер е пълен ***. Аз лично ще му кажа моята парола и да видим как ще се логне в личния ми профил. Чувал ли е за два,три и четири степенна защита. Преди да успее трябва да ми открадне и телефона ;) Същото се отнася и за фейсбук. Защитата им струва милиони долари и хиляди реда програмен код, криптиране и т.н.
2
3
 
9
 
! Отговори
gost преди 7 години
да ги пломбират краино време е
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога невлзайте в регистрация в Гугъл, Фейсбук и т.н в някой сайт, защото незнаете къде отиват паролите ви.