Русия със своя версия на Bitcoin, забранява чуждите

Така нямало да се ползва криптовалута в сенчести схеми
27 май 2016 10:30,
18
Русия със своя версия на Bitcoin, забранява чуждите
Снимка: Reuters, архив

Русия планира да въведе своя собствена, национална криптовалута, и да извади от обращение всички останали криптовалути, пише в. "Комерсант".

Предвижда се емитирането й да се регулира, емитентите да получават лицензи, правилата за обмен да бъдат регламентирани и анонимността на плащанията - сведена до минимум. Т

ова ще ликвидира риска криптовалутата да се използва в сенчести схеми, ще защити правата на добросъвестните потребители, може да поевтини финансовите трансакции, но ще затвори достъпа до водещи световни разработки, пише изданието, цитирано от BBC.

"Всякакви забрани са нещо лошо и неправилно в света на международното коопериране. За различните платформи са пуснати различни криптовалути, още не е направен избор между тях", коментира идеята Александър Галицки от "Алмаз кепитъл партнърс".

"Трябва да намираме начини да приемаме различни световни разработки, за да им дадем възможност за осъществяване в Русия. А успоредно с това да градим собствена криптовалута, съвместима с наличните на световния пазар, докато светът не стигне до единна криптовалута", добавя руският бизнесмен.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: РусияBitcoin
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До трафоПОСТоткак се оказа че столичная е собственост на собиески, дохрена доверие и с пиенето..
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, притеснили се за "сенчести схеми" горките колхозници. А путаркин под носа им направи стотици милионери и милиардери. Клоаката няма шанс за някаква положителна промяна скоро.
13
2
 
5
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Най-добре ще е руссия да въведе свой собствен въздух,да се огради с една висоооока ограда и да отърве останалия свят от себе си....
12
2
 
3
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 7 години
Всички валути, без значение кои, се крепят на едно единствено нещо, което се нарича - доверие.И моите деца рисуват на листчета техни си пари и си играят, но само аз и майка им се правим, че имаме доверие в тези банкноти. Кажете ми една сфера, в която човек може да има доверие на Русия освен водката разбира се. Може би не е лошо да направят валутата си не рубли, а 100 гр водка. Със сигурност, ще е по устойчива от този петролен ластик, който имат сега.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** са за всичко със своя неработеща версия.
10
1
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До zombayoТочно тази крайност пречи на биткойна да замести нормалната валута. Другият основен проблем е силната волатилност. В нашата вселена няма крайни неща всичко е безкрайно. Най-лесно си го представи така. Ако броя биткойни е ограничен, това означава да спреш увеличаването на популацията на хора на планетата. Новородените също искат хляб и пари. Tрябва да има инфлация 1-2% задължително ! Просто растем ! Като свърши планетата отиваме на друга. Инфлацията е задължителна !
9
1
 
0
 
! Отговори
Пичага преди 7 години
До долния: Заложено е в дизайна му да бъдат краен брой. Проучи в нета и ще видиш повече подробности.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРАЕН БРОЙ какво? Биткойни ли? Ако да, значи трябва да са изкопаеми, а те са виртуални, а като такива може да са безкрайни.
7
4
 
5
 
! Отговори
zombayo преди 7 години
До ha!преди да broadcast-ваш простотия първо разбери за какво говориш. Биткойнът е обезпечен от нещо наречено КРАЕН БРОЙ, също като ценните метали и всичко което може да се брои. От друга страна руският вариант 100% ще има някакви механизми за контрол така че могат да го духат.
6
2
 
4
 
! Отговори
иван преди 7 години
добра идея
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента в света се оперира с над 20 криптовалути, не виждам нищо лошо да има още една. Лошото идва от забраната да се ползват други криптовалути освен една.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С други думи искат да направят така, че криптовалутата да се купува с рубли за да няма изтичане на дефицитните долари.До какви ли не изг.зици водят санкциите:)))Най добре е да я кръстят кримкойн.
3
3
 
10
 
! Отговори
пичага преди 7 години
Биткойнът (първата и единствена възприета от пазара криптовалута ) е направена да бъде децентрализирана и сравнително анонимна. Да направиш нещо, което е в тотален разрез с изначалната идея едва ли е добър ход хахах още по-малко пък да го наричаш "...приемане на световни разработки...". Иначе всеки може да си направи каквато желае криптовалута, въпроса е има ли смисъл и ще допринесе ли с нещо повече от биткойнът, който вече е масово възприет по света.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...правилата за обмен да бъдат регламентирани и анонимността на плащанията - сведена до минимум"И тука убиха идеята в зародиш. Това, което привлича хората да купуват/позлват такава валута(говорим си освен трейдърите/копачите) е именно неконтролируемите и анонимни трансакции. Ще се оптитат да създадат нещо като плаж без море - демек пустиня.
1
3
 
17
 
! Отговори
ha! преди 7 години
Щото криптопарите са обезпечени, нали? :) И едните и другите са просто фикция, но при криптопарите може би ще се разбие монопола на Федералния резерв. Или поне така се надявам аз...