Facebook плаща на блогъри и медии за видео съдържание

Социалната мрежа ще брои на създателите им общо $50 млн.
22 юни 2016 17:07, Бойчо Попов
5
Facebook плаща на блогъри и медии за видео съдържание
снимка: Ройтерс

 Facebook е сключила договори с близо 140 медийни компании и известни личности за създаването на видеа за своята услуга за стрийминг на живо, пише Wall Street Journal. Това се случва в момент, в който социалната мрежа се опитва да печели все повече пари, позиционирайки се още по-активно на рекламния пазар, и да запази своите 1,65 млн. потребители месечно ангажирани с платформата ѝ.

Социалната мрежа е решила да плати на създатели на видео съдържание общо 50 млн. долара, сочат документи, разгледани от Wall Street Journal. Сред партньорите ѝ се нареждат утвърдени медийни имена като CNN и New York Times, дигитални медии като Vox Media, Tastemade, Mashable и Huffington Post, известни личности като Кевин Харт, Гордън Рамзи, Дийпак Чопра и Ръсел Уилсън. 

Усилията на Facebook са начин за насърчаване на създаването на постоянен поток от висококачествени клипове, докато Facebook разработи по-конкретен план за компенсиране на създателите, като например чрез споделяне на приходите от реклама.

През март Facebook заяви, че ще започне да плаща на някои създатели на съдържание да използват нейния продукт за стрийминг на живо, както и на някои медии. Документът, разгледан от Wall Street Journal, предлага най-изчерпателния списък на участващите в цялостната кампания и финансовите отношения, които те имат със социалната мрежа.

“Искахме да поканим широк набор от партньори, така че да получим обратна връзка от различни организации за това кое работи и кое не”, коментира вицепрезидентът на Facebook Джъстин Ософски, който отговаря за глобалните операции и медийните партньорства.

Стойността на отделните договори варира в широки граници, като 17 от тях са за над 1 млн. долара, сочи документът. Медията, която е получила най-много, е BuzzFeed, чийто хонорар възлиза на 3,05 млн. долара и предполага излъчването на живо между март 2016 и март 2017 г. Веднага след нея се нарежда New York Times с 3,03 млн. долара, отново за 12-месечна сделка. Трета е CNN с договор от 2,5 млн. долара. 

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Защото било добро момче такива рядко се намират в ловеч верное това нещо продължило години не се знае какви щети е нанесло на това момче псуваики коментираики питат се хората а поставял ли сее на негово място как се е чуствал слес устата на доблестните си приятели а
3
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Как се опи тва т да се удолняват хора в публичното простраство що ли за простотия е това че са били заедно при това само че ми е чудно другото дали нее породено от некои просто женско създание род на пияно състияние понеже била комшиика на простака сее замислил тоя човек и то с власт та по тоя повод искам само да вметна на това момче ко не бе ония години тоя дето се е с многото коли една стотинка няма да има просто се възполвал от името на момчето да има такива и след това вече ненужен защо
2
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
За оронване на име във феисбук контролира се че и такива в ловеч сенамират мислим да земем мерки поради съдържанието на тия лица оставили за дадено лице
1
0
 
2
 
! Отговори
аналог преди 7 години
Политиците у нас правят нещо подобно ,само че със свои хора и фирми,специално създадени за тази цел,и естествено с парите на данъкоплатците.