Робот количка ни носи покупките при пазаруване

Технологиите не са запазена марка само на онлайн пазаруването!
Обновена: 23 юни 2016 13:15 | 23 юни 2016 13:00,
6
Робот количка ни носи покупките при пазаруване
Снимка: Five elements robotics

Много големи вериги супермаркети по света отдавна са включили в плановете си да използват дронове за доставка на стоките си до своите онлайн клиенти за кратко време, но това означава ли, че хората, които предпочитат традиционното пазаруване трябва да бъдат пренебрегнати? Не. Какво може да се направи тогава, за да се въползват и те от новите технологии при своето пазаруване?
 
Едно такова решение се казва Budgee и представлява робот, който носи кошница и се движи след собственика си, за да събира всичките му покупки. Създател на полезната джаджа е базираната в Ню Джърси компания Five Elements Robotics, а сред първите новини са, че най-голямата верига магазини в Щатите - Walmart, сериозно обмисля да направи голяма поръчка към компанията, за да улесни потребителите си. В крайна сметка, нека си признаем - всички сме имали лека драма с управлението на стандартните колички за пазаруване.
 
Изпълнителният директор на компанията, Уенди Робъртс, споделя пред Digital Trends, че Budgee се е разбработвал няколко години и първоначалната идея е била той да бъде само домашен помощник.
 
Роботчето се движи на колела и може да следва потребителя си чрез малък предавател, който той носи, а междувременно може да се задават и ръчни команди къде да отиде или къде да застане чрез приложение за смартфони. Робъртс казва, че няколко компании от Китай и Дания вече са прояявили интерес, а в родната им страна Университета в Мериленд вече го използва в своя проект, който разработва софтуер за разпознаване на обекти - Budgee просто ги разнася насам-натам.
 
Въпреки че от Walmart отказват коментар относно възможността да предоставят такава услуга за своите потребители, такъв ход определено би подхождал на компанията и нейните инициативи за технологични подобрения в бизнеса си.
 
Освен плановете за доставки с дронове, ритейлърът вече пусна свое собствено приложение за мобилни разплащания - Walmart Pay, което е част от самото Walmart приложение. Сред другите подобрения в сферта на технологиите са по-добро онлайн пазаруване, за да може да се конкурира по-ефективно с лидерът по продажби в този сектор - Amazon, както и разговори за партньорство с компаниите за споделени пътувания Uber и Lyft, които могат също да извършват доставки на кратки разстояния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
Точно такъв робот ми трябва. Как не го измислиха по - рано. Аз като ида в магазина и все си губя количката. Освен това ми е изключително некомфортно да я бутам. Абе голяма мъка си е. Добре, че ги има тези роботи.Ако го направят и мусака да готви, цена няма да има.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за село да носи мотиката 12-ти номер
2
1
 
6
 
! Отговори
Фастъкова преди 7 години
Само е за разбитите софийски тротоари.
1
2
 
8
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 7 години
Сакън да не ви отслабнат дебелите дирници, ако има чалъм и вас да носят!