Товарният кораб "Дракон" достигна до МКС

Космическият апарат носи над два тона товари
20 юли 2016 17:07, Елка Василева
7
Товарният кораб "Дракон" достигна до МКС
Снимка: архив, Reuters

Товарният космически кораб "Дракон" на частната компания "Спейс екс" пристигна безпрепятствено в сряда сутринта до Международната космическа станция /МКС/ с над два тона товари, сред които е и ново устройство за скачване, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Космическият апарат беше прихванат от роботизираната ръка на орбиталната станция, задействана от американските астронавти Джефри Уилямс и Катлин Рубинс, малко по-рано от предвиденото. Капсулата ще се скачи към отсека "Хармония" два часа-по-късно.

Новото устройство за скачване ще е необходимо на "Спейс екс" във връзка с бъдещи пилотирани полети на "Дракон". И компанията "Боинг" разработва капсула за астронавти, наречена "Старлайнер".

"Дракон" беше изстрелян от Кейп Канаверал във Флорида в понеделник. Една година преди това едно от тези устройства за скачване беше разрушено по време на неуспешен опит за изстрелване на предишния товарен кораб "Дракон".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този бизнес на руснаците западна...Япония и Китай също работят здраво в тази посока.Света се развива, а руснаците карат на стари машини...
4
2
 
35
 
! Отговори
Балък преди 7 години
До АнонименИнтересно от къде имаш тези данни? Прочете ли я някъде или си измисляш, както всичко измислено (откраднато) от Русия. Случаите със загинали Руски астронавти са далеч над очакванията ти но няма как да се разкриват държавните тайни , нали?
3
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този кораб превозва два пъти повече товат от рузкия варел Союз и може да връща товари и на земята.
2
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами кови си хвърчило,какво чакаш !?!
1
6
 
39
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
Бъдещето на колонизацията на космоса е в частната инициатива.