Китайците, които оспорват позицията на Apple Watch

Mobvoi е подкрепяна от Google и има големи амбиции за пазара
26 юли 2016 21:10, Бойчо Попов
1
Китайците, които оспорват позицията на Apple Watch
снимка: Ройтерс

 Mobvoi, китайски стартъп, занимаващ се с разработването на изкуствен интелект, който е подкрепян от Google, планира да се изправи срещу Apple, като стартира продажбите на своите умни часовници в САЩ през септември, пише Bloomberg.

Четиригодишният стартъп, основан от бивши служители на Google, се надява, че американските потребители ще харесат второто поколение на Ticwatch, който разполага с търсене, активирано чрез гласови команди, както и с иновативни функции като чувствителна на допир лента за скролване. Новата версия на устройството отговаря на въпроси на английски език и ще позволява на американските потребители да поръчват пица, да наемат коли на Uber и да си избират ресторанти в Yelp.

Устройството, струващо 200 долара, ще е по-евтино стандартния Apple Watch. Цената му е близо 100 долара под тази на последния модел на Motorola – Moto 360.

Ли Джъфей, основател и главен изпълнителен директор на базираната в Пекин компания, смята, че може да продаде около 50 хил. устройства в рамките на дебютната година в САЩ, което ще помогне за достигането на 100 млн. долара приходи през 2017 г.

 Последният кръг на финансиране на Mobvoi беше през октомври и оцени компанията на 300 млн. долара. Това беше първата директна инвестиция на американския интернет гигант Google в Китай, след като търсачката му прекрати работа в страната през 2010 г. заради неразбирателство с правителството.

Ли твърди, че фирмата може да обмисли първично публично предлагане в САЩ през следващата година, ако устройството може да повтори успеха и на вътрешния си пазар. 

Oще подобни новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Плавник преди 7 години
Бойчо, само да ти кажа, че 50 000 часовника по 200 долара на парче прави приходи от 10 милиона.