Възможно: Пращаме 1 милион души на Марс до 100 години

Илон Мъск не мечтае, а действа: Планира мисия още 2022 г.
28 сеп 2016 14:44,
144
Възможно: Пращаме 1 милион души на Марс до 100 години
Снимка: SpaceX

Илон Мъск иска да прати хора на Марс 3 години по-рано от плановете му до сега - още през 2022 г. Той представи визията си за предстоящата SpaceX мисия до Марс, която ще се пилотира от хора на международната конференция за астронавтика в Мексико IAC2016.

Основната му идея за тази мисия е да изгради междупланетарна транспорна система, която в бъдеще да направи пътуването до Марс лесно достъпно, пише Digital Trends.

Екипажът на кораба, който ще бъде пратен в космоса, ще е поне 100 души, макар че Мъск иска да са повече. Те ще бъдат отговорни за контрола на слънчевите панели, допълнителните тласкащи устройства, които да увеличат скоростта на кораба, както и масивните резервоари с гориво от карбонови влакна.

Използвайки своята система, Мъск казва, че ще отнеме между 40 и 100 години, за да достигне главната си цел - преместването на 1 милион души на Марс и създаването на град, в който да живеят. Той смята, че това ще се реализира с приблизително 10 хиляди полета, които да превозват между 100 и 200 души. Пътуването им до новия дом ще отнема средно 115 дни, като то ще може да се извършва на всеки 26 месеца. Тази времева рамка се дължи на факта, че тогава нашите планети се намират най-близо една до друга.

Възможно: Пращаме 1 милион души на Марс до 100 години
Снимка: SpaceX

Мъск очаква първите пътнически полети да започнат до 10 години, като изчислява, че новата тръпка ще им струва 200 хиляди долара, което е в пъти по-евтино от цената, която трябва да се плати днес. За да могат пасажерите да издържат дългите пътуването от почти 3 месеца, на тяхно разположение ще има всякакъв вид забавления - игри, кина, ресторанти и какво ли още не.

Когато те пристигнат на Марс, веднага почват да работят, за да изградят колония, която да се издържа сама, което включва построяването на всичко нужно - жилища, ресторанти, заводи. Поради богатата ресурсна обезпеченост на червената планета, включваща вода, лед, минерали и различни видове метал, Мъск смята, че няма да има хора, които да не могат да работят.

На конференцията той подчертава, че неговата концепция е жизнено важна, защото сме изправени пред екзистенциална заплаха като вид. Воденият от нас начин на живот ще изчезне, ако не изберем варианта да се превърнем в междупланетарен вид. Един от най-богатите хора в света и един от най-известните предприемачи в света - Ричард Брансън, също подкрепя това мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Красимир Кънев преди 7 години
Веднага може да попълним бройката с "шведите".
99
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой е чел "Пътеводител на галактическия стопаджия", разбира идеята на "колонизацията" на Марс. В случая би излязло по евтино, по практично и по разумно да се изселят нормалните хора от Земята, но не на Марс, а някъде по далеч от Слънчевата система!
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е сериозно, видях НЛО във въздуха както си бях на балкона и гледах посред бял ден. Точно срещу мен беше и с просто око не се виждаше. Светлина която излъчваше беше като на звезда и както си летеше спря и постоя около минута на едно място.След това рязко тръгна в посока север и летейки изчезна. Ако тази статия се беше появила по-рано щях да спра НЛО-то и питам зелените човечета как летят, те щяха да ми разкрият тайната, щях да я продам и сега щях да съм най-богатия човек на планетата. Язък!
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
FLATH EARTHдруже, и аз винаги съм се чудил, по колко тона въглища изгаря слънцето за една секунда?
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблем не е човешкият организъм да се приспособи на Марс, а обратното. Предвид по-малкото притегляне на Марс трябва много по-малка мускулна маса, за да държи тялото функционално. Ако обаче такова "марсианско" тяло кацне на земята, няма да има достатъчно мускули, за да издържи на земното притегляне. Физиологичните параметри на дългото пътуване в космоса, за влиянието на гравитацията са обект на многогодишни изследвания на МИР и МКС.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да пратят хора на Ганимед - там има кислород.
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 99С тази разлика, че астронавтите на Аполо не са стояли МЕСЕЦИ във безтегловност, отделно Луната има гравитация макар и слаба. Защо коментирате неща от които нямате идея? Няма технологично напреднала държава която да успорва кацането на Луната понеже има стотите доказателства без дори да броим снимки и видео матеряли.
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А през това време руските милиардери се чудят къде да се напият пак.
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куриосити е заснел съвсем нов паметник а. Македонски на марс..
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сметките не излизат ако интервала е на всеки 26месеца и то с много! За да може да се достигне 1 мил. Души за 100 години с кораб превозващ 100 души трябва следващите 100 години на всеки 3 дена да излира ракера със 100 души!
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ген полк ГадорянЗакъснял си. вече има написана такава книга и съм я чел като дете, фантастика, криминале, мистерия. За съжаление не си спомням нито заглавието нито автора но със сигурност има такава книга.
89
2
 
2
 
! Отговори
СМЯХ преди 7 години
Този проект е копиран от нашите роми телефонни измамници .Ще съберат по 200 000 долара от калпак и после фбр ще ги търси .Щом има и БГ ром в екипа на американците е ясно . Ще има нов филм *Ужилването* .
88
0
 
8
 
! Отговори
Jana преди 7 години
Можехте да проучите и инженерите,които се занимават с проекта и да отбележите в материала,че един от тях е българин и само може да се гордеем с него.
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Край! България ще стане пустиня! И кой ще мамят??? Траур!
86
1
 
6
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Ако, в рамките на 100 год. не се сомоунищожим или пък, ако природата не реши, че достатъчно дълго ни е търпяла, то без съмнение следващата крачка на човешката цивилизация ще бъде усвояванено на нашата Слънчева с-***.Но, за тази цел първо ще ни е необходим нов източник на енергия, нови двигатели работещи на нов принцип, антигравитация, електро-магнитно поле защитаващо кораба от космическа радиация и микро астероиди и т.н. и т.н.....А, желаещи ще се намерят!
85
0
 
7
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Мечтая си за Първа шведска колония на Марс. Е така вече ще има интеграция ;)))
84
5
 
0
 
! Отговори
vivian преди 7 години
Няма как да стане. Причината - изключително ниско атмосферно налягане.
83
1
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
.... всъщност като се замисля сигурно 1ва може би ще е Лили Иванова
82
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
най накрая имаме шанс да се отвървем от Ромите
81
3
 
3
 
! Отговори
bg преди 7 години
Досега пращали ли са животни към Марс за да наблюдават здравословното им състояние? Досега човек не стигал по-далече от Луната и не се знае какво ще е въздействието на радиацията върху човешкия организъм.

Спонсорирани публикации