Facebook спира Marketplace, мъже продавали гаджетата си!

И още продажби: наркотици, защитени от закона животни
Обновена: 5 окт 2016 15:15 | 5 окт 2016 12:52,
14
Facebook спира Marketplace, мъже продавали гаджетата си!

В понеделник Facebook пусна най-новата си услуга - Marketplace. Тя позволява на хората да публикуват обяви на неща, които искат да продадат. Инструментът за дигитална търговия обаче бързо се превърна в място, където всеки може да си купи оръжие, наркотици или пък таралеж, пише Digital Trends.

Не, че по сайтовете за такъв вид покупко-продажби не могат да се намерят подобни неща за купуване, но едва ли най-голямата социална мрежа в света си е представяла нейният импровизиран онлайн магазин да се превърне в това. За да спре вълната от негативни коментари, Facebook реши да стопира пускането на услугата навсякъде, поне на този етап.

Според хора от екипа, който е разработил своеобразния онлайн магазин, основната причина за временното спиране е че технически проблеми са позволили публикуването на обяви за продажбата на нелегални продукти, което е нарушаване на политиката, която върви с пускането на Marketplace.

На въпрос от страна на CNN социалната мрежа казва, че не знае кога ще пусне услугата отново, защото решава казусите с незаконните обяви по отделно. Въпреки всички подобрения, които Facebook ще направи по предотвратяването на такива обяви, от екипа признават, че и в бъдеще някоя обява ще успее да мине между капките.

"Работим по решаването на проблема и следим всичките ни системи, за да сме сигурни, че сме премахнали всички незаконни обяви към момента, преди да възстановим достъпа на хората до Marketplace", казва Мери Ку, която отговаря за продуктовия мениджмънт на компанията.

Сред бисерите в обявите са мъж, който продава бременната си приятелка за 400 долара, прясно уловена риба, в момент, в който уловът и е забранен, трева, наркотици, голи снимки и защитени видове животни.

Покупко-продажбите не са нещо ново за Facebook. Над 450 млн. души месечно влизат в различни групи и страници, за да публикуват нещо за продажба или да споделят какво искат да купят.

Идеята на социалната мрежа беше да обедини всички тези хора в една универсална платформа, но явно при нейната оптимизация са неглижирали регулациите, които все пак трябва да спазва.

Когато пусне Marketplace отново, Facebook ще продължава да се надява на сигналите от своите потребители, за да може да реагира бързо при такъв тип обяви. Също така, компанията ще усъвършенства технологията си за разпознаване на снимки, за да може още при качането на снимката от страна на потребителя да идентифицира дали има нещо нелегално в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такае технолозе с приоритет са които поръчва музиката плаща осталите сме *** доде
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигорно френд лочка ракия бре
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя модел са така от малки тарикати кво да правиш демодеса и аз съм срамен сигорно за тях апм и пеиятно парти
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е сигорно като стария ми приятел се не знае и се не може а проможи бре
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То сигорно е като една де викала аз не знам какво е телефон или таблет колкото и да не знаеш днешно време в един магазин за 10 минути може да научиш и елементарни неща а колкото до не знаенето тя да нее при ония в ловеч де се немали и накрая се оказаха с това което не сме виждали
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странна работа
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или сигорно не ползват сателит или кабел не знам смаял съм се
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е следното гледам странно напоследък едни накачили кабели и сателити за свестен сигнал нс сателита а. при други не видях грам кабел интересно ми е техните нямат ли учудващо мие
5
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха, разсмя ме! преди 7 години
До olxКакъв беше този мъж? Каква цена предложиха за него?
4
1
 
7
 
! Отговори
olx преди 7 години
в olx по телевизията показаха, как жена продаде своя мъж.
3
1
 
8
 
! Отговори
? преди 7 години
Имало ли е случай някоя жена да се опита да продаде мъжа си?Що пък не?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щесе радвам изцяло да го спрат тия вируси или тия оператори да ги контролират а не да цвъкат кото им е воля пресен пример вирус с залов линк интересно мие чия слижителка е замесена лично съм се убедил в една и ще им пратя данс да им иде на нея и глупавия им мъж на гости ако продължи
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А те какво са очаквали. Да се продават качествени неща в мизерната им и боклукчива платформа.