Миниатюрните домове – новата мода в строителството

Домовете могат да бъдат в сгънато и разгънато състояние – по желание
Обновена: 6 окт 2016 10:59 | 6 окт 2016 10:00,
10

Проектанти по цял свят се състезават всеки ден каква по-иновативна концепция да представят, за да се отличат от останалите. Едно от интересните движения в тази насока е проектирането на наистина малки домове. Точно с идеята да покаже нещо ново – компанията Tiny Idahomes показа как е построила минитюрни домове, които с натискането на един бутон може да свива или разширява различни части, пише Digital Trends.

Самата компания е създала свое движение от последователи, които са фенове на малките къщи. Площта им е около 23 кв. м., но разполагат с всички отделения, които можем да срещнем и в нашите домове. От снимките се вижда, че дългата не повече от 8 метра къщичка е подходяща за живеене само в разпънатото си състояние. В него може да се намери напълно функционираща кухня, просторна спалня и уютен кът за разпскане. Дизайнерите дори са включили разтегаем диван, ако се появят гости.

Tinу Idahomes са вградили и стандартна баня с тоалетна, мивка и душ, както и таванско помещение. За да се запази качеството на материалите, компанията е поставила допълнително подсилена изолация, както и метален покрив.

По отношение на енергийната обезпеченост къщите могат да използват соларните панели на покрив или да ползват 12V батерии. 4 резервоара са на постоянно разположение за пълнене с вода или пък за ползването им за отпадъци.

Този дом на колела може и да ви звучи в сферата на фантазията, но пък може да се окаже идеален за хора, които постоянно пътуват заради компактността им. Цената е около 69 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
0-1 преди 7 години
69 000 долара? Евтинийка. Колко са тия пари за нашия стандарт, нищо. Като спечеля от националната лотария ще си купя една такава къща понеже не искам да си харча моите пари.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бъдещето е в леките и мобилни конструкции а не в бетонищата
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво му трябва на човек ,реално на нас работещите хора ни трябва спалня,баня и кухня,ние и без това се връщаме само да спим там, остава ни само една неделя,когато имаме време за нещо повече
3
0
 
12
 
! Отговори
make преди 7 години
да ви пратим снимка от мойта колиба в балкано с бюджет от 1,5 лв зимъска е жега лете ладно даже сбира и една маленка бочвичка с винце
2
0
 
4
 
! Отговори
Krasimir преди 7 години
Chudesna moda - veche ima niakolko takiva kvartali v Bankya, Boyana, Bistrica, Borovec, Shipka, Dragana, Krushevo, Rakovski, Bansko, Kirkovo - narodat tam e mnogo happy! :-)
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново под слънцето - по времето на соца мит'ряла правеше от боксониера 5 стаен палат!