Samsung погреба Note 7, акциите се сринаха с 8%

Изтеглянето му от пазара си има цена – 17 млрд. долара
11 окт 2016 17:45, Бойчо Попов
20
Samsung погреба Note 7, акциите се сринаха с 8%
снимка: Ройтерс

Южнокорейският концерн Samsung обяви във вторник, че напълно се отказва от производството на смартфона си Galaxy Note 7, позовавайки се на трайни проблеми със сигурността, пораждащи риск от взривяване на апарата, предаде DPA.

"Ние преди време коригирахме обемите на производство, за да създадем условия за обхватно разследване и контрол на качеството, но тъй като сигурността на потребителя е нашата първа грижа, стигнахме до решението да спрем производството на Note 7", посочва Samsung в свое съобщение до регулаторните органи.

Съобщението следва вчерашната новина, че компанията връща обратно всички устройства Note 7, включително предполагаемите за сигурни заменени телефони.  

Samsung обяви глобалната акция по връщането на телефоните в понеделник, след като поне пет подменени устройства предизвикаха мини пожари през изминалата седмица.

"Samsung ще поиска всички оператори и търговци на дребно в световен мащаб да спрат продажбите и замените на Galaxy Note 7", заявиха от компанията в понеделник. Американската потребителска комисия похвали решението, а председателят Елиът Кайе заяви, че "правилното решение за Samsung е да забрани продажбата и замяната на всички Galaxy Note 7".

Решението на корейския концерн се случва в деня, в който цената на книжата му се срина с 8%, най-големият еднодневен срив от осем години, заради увеличения натиск за намиране на решение, пише WSJ.

Глобалната акция по замяна на апаратите започна преди повече от месец след първите публикации за прегряване и предизвикване на пожар. Според анализ на Ройтерс най-лошото изтегляне на продукт в историята на Samsung Electronics може да струва на компанията 17 млрд. долара.

Повече по темата - в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм с iphon 5s отскоро бях консервативен и скоро андроид НЕ мерси
10
1
 
0
 
! Отговори
Runners преди 7 години
Аз пък ползвам Wiko Rainbow Lite.Нито бъгва,нито нищо.Въпрос на късмет.За 1500 лв цели 7 мога да си купя.Има добри попадения и сред недотам известни марки.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ползвам Samsung S6 Edge и съм супер доволен !Това е най-хубавия телефон който някога съм имал.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Киро - ами просто 'ябълката' ги покрива по добре от тези проблемите си. Погледни в нета и ще видиш. Например - iPhone bursts into flames, sending the owner to the ER
7
1
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Не си прав. Нокиа не произвеждаха смартфони. Имам работещ смартфон купен преди 4 години, един друг около мен е от преди 6 години. Въпрос на избор на фирма и телефон. За сегашните нищо не може да се твърди - трябва да минат тези три години, за да се разбере кое как е.
6
1
 
6
 
! Отговори
nekoj преди 7 години
Реално погледнато - 8% спад след такова изтегляне на проблемни устройства е нищо (забравяме за момент т.н. пазарна капитализация). Много други фирми са получавали спад 25- дори 50%. Което означава че пазара все пак вярва в тях.
5
5
 
7
 
! Отговори
до човешката алчност преди 7 години
кое му струва 1500 лева? ми това, че тези които мислят като тебе просто не са му таргет клиентите. нищо лично или обидно. ако нещо се харчи на цената на която е- значи цената е добра.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самсунг отдавна не са това което бяха. След година чакайте удар от Майкрософт, компания като тях може да поддържа система, която е губеща години наред, и накрая да я изкара отново отгоре, компания като Майкрософт може да прави каквото си иска. Гледайте как се отива от 1% пазарен дял на 30% за една година. Coming soon.
3
0
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Китайците ще им подлеят вода на южнокорейците.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От вчера досега ни съобщавате за трети път
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче за сметка на това нахапаната ябълка бележи ръст от 2%. Ето кой е виновника за проблемите на корейците. Нещастието на едни е щастие за други.