HP реже още до 4000 работни места до три години

От началото на 2020-а ходът ще води до икономии от $300 млн.
14 окт 2016 10:52, Бойчо Попов
2
HP реже още до 4000 работни места до три години
Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн HP Inc обяви, че ще съкрати между 3000 и 4000 работни места през следващите три години, тъй като производителят на принтери и персонални компютри продължава да се бори със свиващия се пазар. Новината доведе до спад с 1,3% на цената на акциите на компанията в удължената търговия, предава Ройтерс.

HP, която управлява хардуерния бизнес на бившата Hewlett-Packard, обяви през февруари, че ще ускори програмата си за преструктуриране и ще съкрати 3000 работни места до края на фискалната 2016 г.

 Главният изпълнителен директор на концерна Дион Уейслър заяви, че пазарът продължава да бъде волатилен, сблъсквайки се с натиск и несигурност.

“Нашите основни пазари са изправени пред предизвикателства, а макроикономическите условия се променят непрестанно”, коментира още той.

HP очаква коригирана печалба за фискалната 2017 г. от 1,55-1,56 долара на акция. Средната оценка на анализаторите е за 1,61 долара на акция според Thomson Reuters I/B/E/S.

Компанията очаква разходите по преструктурирането да са между 350 и 500 млн. долара. Този ход се очаква да генерира годишни икономии в диапазона 200-300 млн. долара годишно от началото на 2020 г.

Според компанията за проучвания Gartner световните продажби на персонални компютри са се свили с 5,7% през третото тримесечие. Това е осмото поредно тримесечие, в което те спадат. Gartner обяви също, че това е най-дълго продължаващият спад в историята на индустрията с персонални компютри. Според IDC обаче спадът на PC пазара се забавя.

Още по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: HP Inc
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално, откакто гепаджийте купуват секционния персонал, нуждата от гутенберговци намаля!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждате ли какви става, когато Русия въведе санкции и престане да купува принтери?!