Космическият кораб "Союз МС-03" се скачи с МКС

С кораба пристигнаха руснак, американка и французин
Обновена: 20 ное 2016 11:23 | 20 ное 2016 08:28, Елка Василева
69
Космическият кораб "Союз МС-03" се скачи с МКС
Снимка: Reuters

Руският космически кораб "Союз МС-03" с екипажа на новата експедиция на Международната космическа станция (МКС) се скачи със станцията, предаде ТАСС, като се позова на Центъра за управление на полетите.

С кораба на станцията пристигнаха руският космонавт Олег Новицки, американката Пеги Уитсън и астронавтът от Европейската космическа агенция, французинът Тома Песке. На борда на МКС ги очакваха руските космонавти Андрей Борисенко и Сергей Рижиков, както и американският астронавт Робърт Шейн Кимброу.

Новицки, Уитсън и Песке ще останат на станцията шест месеца. Това е първият космически полет за Песке и втори за Новицки, а за 56-годишната Уитсън (най-възрастния член на екипажа) това е трета мисия на МКС, отбелязва Асошиейтед прес. Американската биохимичка държи рекорда за жена, прекарала най-много време в космоса - общо близо 400 дни при различните й мисии.

При връщането си на Земята през пролетта тя ще е най-дълго пребивавалият в космоса американски астронавт. Уитсън е и най-възрастната жена, летяла в космоса. Тя ще празнува 57-ата си годишнина на МКС през февруари.

Уитсън ще бъде командир на МКС, какъвто беше и през 2007 г., отбелязва ДПА.

Астронавтите ще извършат множество научни експеримента, които ще обогатят човешките познания от областта на биологията и физиката в условия на микрогравитация.

И нещо любопитно: заедно с новия екипаж, на МКС пристигна и парченце от метеорит от Марс, донесен от французина Песке.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със space-x ще изпробваменова газова камера.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не ви показват високо-качествени снимки от определениместа? Да не би да не е възможно?Целта е да се крият определениобекти и населението да тънев невежество.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което се представяофициално като космическиполети и проучвания е самоза заблуда на населението.Всъщност каквото е постигнатои е възможно се пази катосвръхсекретна информация от военните.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Международной космической станции кто-то снаружи написал Обама чмо."... В Роскосмосе утверждают, что это сделали инопланетяне.
54
0
 
0
 
! Отговори
Dublin59 преди 7 години
Purvi snimki na zemnata povurhnost ot MKC...ic.pics.livejournal/mi3ch/983718/7826230/7826230_original.jpg
53
1
 
1
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Баси пак руски......
52
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ПРЕДИ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ПРАВЕХМЕ НЯКАКВИ АПАРАТИ И УЧАСТВУВАХМЕ В КОСПИЧЕСКИТЕ ДЕЙНОСТИ,СЛЕД КАТО НИ НАТРАПИХА ДЕМОНКРАДАЦИЯТА И НИ ОСТАВИХА ПО ДОЛНИ *** И *** ЗА БЪЧВА ЗА ЗЕЛЕ НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ, А КАМО ЛИ ЦЯЛАТА БЪЧВА.
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалка и смешна Хамерика, се влачи като *** в краката на Русия, и жално се умолява, ако може за малко да повози един техен хастронавт, да види поне за момент, какво значи Космос, ха ха ха ха ха...............
50
1
 
18
 
! Отговори
Do Make преди 7 години
В Македония все още си мислят, че МКС означава Македонска Космиеска Станция.
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33 Много е сложно ,,Роскосмос,, да пуснат 1една телевизиона програма и да рекламира колко са велики както прави НАСА.,,РОСКОСМОС,, няма нужда от реклама
48
11
 
5
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До сър ПичукДобре че са китайците, иначе тия немогат и джобно радио да си съберат.
47
16
 
3
 
! Отговори
Dragon преди 7 години
Дракон - първия частен космически кораб! бъдещето принадлежи на тая рожба на компанията SpaceX! прочетете и тогава пишете! Ариана 5 , Товарен кораб H-II - още ... союз-а отива в музея!
46
0
 
3
 
! Отговори
маке преди 7 години
яд ле ве е яд ле ве е дека нашиот велик цар Саше македонскиот е завладел целата земя от охрид до окинава от Юар та чак горе до ледоветеза МКП не ми се ще и да думам а за кръкането еле знаете юнак вино пие ахмак лоизе копа
45
11
 
1
 
! Отговори
Фалкън Хеви преди 7 години
coming soon - Фалкън Хеви - най-новата американска ракета-носител, най-мощната и най-евтината произвеждана да сега!!!
44
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велика и мощна Хамерика, се моли, Русия да и повози астронавтите до МКС......................
43
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ги ли е срам малко сорошистите, че техните западни мастери, се возят с руски кораб, изстрелян с руска ракета, движена от руски ракетни двигатели, и всичко това правено в Русия? Срам, господа сорошистенченца, срам, ха ха ха ха ха.................
42
0
 
8
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Сега маке трябва да се сберете във подножията на Олимпус Монс. Позеленяли от пиене на ракия и да дадете отпор на нашествениците. О Марс, о земльо македонска.....
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че кой друг, освен "Союз" да се скачи с МКС ? М ?
40
2
 
23
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
А в ядрената енергетика, Русия не е ли на първо място в света? Колко централи строи и колко още проекта има? А това са стотици милиарди долари печалби.Американците са единствено начело на самолетите боинг, но пък Еърбъс им диша здраво във врата! Сега и руснаците се включват в този бизнес. Тази година започва изпитание на ПС-21, пряк конкурент на Еърбъс 321. Но по-лек с цели 30%, защото е направен изцяло от композитни материали. Докато еърбъса само опашният стабилизатор е от композити.
39
21
 
3
 
! Отговори
make преди 7 години
хи хи хи вчера гледах филм как уса-то каца на марс друзя вие още ми спорите за руски ракети наред е венера юпитер ей велика е Америка