Запознайте се с Джейсън – най-мързеливият IT гений!

Написал програма за всичко, което му отнема над 90 секунди
29 ное 2016 20:27,
24
Запознайте се с Джейсън – най-мързеливият IT гений!
Снимка: Flickr

Уникална програма, заместваща почти всички задължения на софтуерния специалист Николас Джейсън, включително писането на имейли до досадни клиенти и оправдания пред съпругата му, стана хит, след като колегите му я споделиха в сайта GitHub. Проектът беше качен в сайта за свободен достъп до алгоритми в петък и вече мнозина се възползваха от мързеливия гений на Джейсън.

Той напуснал работата си за по-добре платена, а на компютъра му колегите му открили множество програми. "Ако нещо му е отнемало повече от 90 секунди, Джейсън е написал скрипт, за да го автоматизира", обяснява потребителят Наркоз, който е качил кодовете.

Един от алгоритмите на Джейсън засичал дали мъжът ползвал служебния си компютър след 9 вечерта. Ако той бил включен, автоматично се пращал есемес на съпругата му "Ще работя до късно". Програмистът го кръстил с гръмкото име Smack my bitch up - взаимствано от песента на "Продиджи". Машината сама избирала от над 20 причини за закъснението, свързани със служебните му задължения. Сред тях били "последен ден на проекта", "объркал съм кодовете" и дори "досаден клиент".

Явно точно клиентите били най-неприятният проблем на Джейсън. Той програмирал и кода "Задникът Харолд", който да отговаря на мейлите на горкия човечец. Системата сама сканирала писмата и ако попаднела на думите "беда", "проблем" или "извинявай", връщала отговора "Нямаш грижи, приятел. Просто бъди внимателен следващия път!".

Друг от скриптовете автоматично изпращал мейл до шефовете на Джейсън, че не се чувства добре и ще работи от вкъщи, ако мъжът не включи служебния си компютър до 8,45 сутринта. Него хитрецът озаглавил "Махмурлук". Той също си избирал от над 20 причини, сред които грип, катастрофа и проблеми с детето.

Най-добрият му скрипт обаче чакал точно 17 секунди след включването на служебния му компютър. След това "Шибано кафе" поръчвало на кафемашината да приготви лате. Самата тя го правела, но чакала прецизно 24 секунди, преди да го пусне в чашата - точно толкова време отнемало на Джейсън да стигне от бюрото си до кафемашината, изчислили колегите му.

"Ние дори не знаехме, че машината е включена в мрежата, върви на "Линукс" и може да се контролира чрез мрежов порт", обяснява в поста си Наркоз.

Той е категоричен, че всички в офиса вече ползват скриптовете на Джейсън. Обмислят и да му предложат по-голяма заплата, за да се върне при тях. Най-добрата новина за хората обаче е, че кодовете са напълно безплатни и достъпни в мрежата на този адрес: www.github. com/NARKOZ/hacker-scripts 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
гтгг преди 7 години
Слабак, аз си имах скрипт да ме алармира с Майл2СМС кога трябва да изхвърлям водата от климатиците :Д
12
3
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Как така скриптът изпраща email до шефовете след като компютъра е изключен
11
2
 
4
 
! Отговори
Симо преди 7 години
това е много добро но аз съм си сам шеф и от мен зависи да имам и да си бачкам а който е на бачюза за шеф е скриптовете са полезни :-)
10
1
 
9
 
! Отговори
cool преди 7 години
Нищо не разбирам от програмиране и разни операционни системи и само си ползвам компютъра за най -елементарни неща. Обаче браво на тоя Джейсън, особено за яъзхитителната идея да си пуска автоматично кафето.сутрин, докато се излежава. Само за мен е тая програма, за мързелив човек! Dear Jason, come install your coffee maker program on my PC, I'd be thankful forever!
9
1
 
5
 
! Отговори
python$$$C++ преди 7 години
До До Пълни Глупости 6според мен обясняваш колко е готин линукс на човек , на когото му е ясно къде и как работи творението на Торвалдс.Новината е ***.Тия дето я пишат са наследниците на тези дето пишеха "операционалната система уиндоус 95". Аз знам , че Линукс е операционна система, а ти? а виж какво е операционална система си знаят само аФторите на матряла тука.
8
1
 
5
 
! Отговори
python$$$C++ преди 7 години
"Явно точно клиентите били най-неприятният проблем на Джейсън."еми да го уе*а в програмиста...Обикновено се пише софтуер за клиенти, и когато питат или се оплакват, това не е досада, това не проблем, това е работа.Тоя е k...t, няма да напиша скрипт да отговаря автоматично на мейлите на клиент, който годишно плаща 6-7 цифрена сума за поддръжка. То затова е минал на "по-платена работа".Айде холан...евтина реклама
7
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са пълни глупости. Всички знаем че най-талантливия компютърджия е Сидней от Хавстралия. Той има часовник от Зрънчо и джип трепач и с тях се гмурка между коралите и другите риби клоуни. Дори синята склери риба му е жена и имат сходен интелект.
6
27
 
8
 
! Отговори
Пълни глупости преди 7 години
И да добавя: това с кафе машината изби рибата. Дори да имаше такава кафе машина (а аз съм сигурен че няма), този който я е купил със сигурност знае за качествата и. И за да има мрежов интерфейс трябва да има някакъв вход, да не говорим че топлината от загряването няма да се отрази особено добре на микроелектрониката.
5
2
 
17
 
! Отговори
Flex преди 7 години
Малко шоу е тая новина - първоначално от руски сайт преди много много време (едва ли се е казвал Джейсън руснака), после преведено на английски и украсено (виждам украсите тука) и после преведено на български с още повече творчество по него и изпускане на важни елементи от "украсата". Но както и да е, забава да става
4
12
 
5
 
! Отговори
Пълни глупости преди 7 години
Пълни глупости. Тоя ако наистина всеки път праща тия 3 причини на жена си и на шефа си, те трябва да са *** за да му повярват. Да не говорим че някои от тия извинения не може нормален човек да ги даде повече от 1-2 пъти, пък той геният ги сложил да се избират всеки трети път. И накрая, трябва да е бил супер умен щом при напускането си е оставил целия тоя код да го гледат бившите му работодатели. Повече прилича на някакъв мошеннически опит да бъде върнат обратно на работа.
3
0
 
7
 
! Отговори
Voodoo преди 7 години
Сега ако напишете и за bastard operator from hell...Инфо от "първа ръка" :)
2
5
 
40
 
! Отговори
Злета преди 7 години
Хора това е толкова старо, но за вас е от петък :) наистина сте смешни журналисти
1
1
 
78
 
! Отговори
Lazy преди 7 години
Мързела е един от основните двигатели на човешкия прогрес.