Видео в Netflix – вече и офлайн

Платформата е все по-зависима от абонатите си в чужбина
1 дек 2016 11:52, Бойчо Попов
2
Видео в Netflix – вече и офлайн
снимка: Ройтерс

Видео стрийминг услугата Netflix добави нова опция, която позволява на нейните абонати да свалят предавания без допълнителни разходи. Така съдържанието може да се гледа на мобилни устройства, без да е необходима интернет връзка, предава Ройтерс.

През последните месеци Netflix даде сигнали, че ще добави опция за офлайн гледане, за бъде по-конкурентоспособна, тъй като пазарът на видео стрийминг става все по-пренаселен. Услугата на конкурента Amazon.com – Prime Video, предлага тази възможност от около година.

Въпреки че новата опция, обявена в сряда, е достъпна за всички абонати на Netflix, тя ще е доста по-важна на пазари като Африка и Азия, където интернет връзките са по-слаби, отколкото в САЩ например.

Международният пазар се превръща в основен източник на растеж за Netflix. От всичките ѝ 86,7 млн. абонати 45,7 млн. са от САЩ.

Растежът на броя на абонатите ѝ в САЩ се забави през 2016 г. Netflix добави в страната само 370 хил. абонати по време на третото си фискално тримесечие и само 4,3 млн. от третото тримесечие на миналата година насам, което предполага, че е достигнала точката на насищане.


В същия едногодишен период Netflix е привлякла в международен план 13,2 млн. абонати, включително 3,2 млн. през третото фискално тримесечие. По-голямата част от тях се дължат на експанзията на Netflix в над 130 страни по-рано тази година, като в момента тя предлага услугата си на 190 места. Китай обаче не е едно от тях.
 
Не всичко от библиотеката на Netflix е достъпно за сваляне. Новата функция е включена във всички планове и е достъпна на телефони и таблети с операционни системи Android и iOS, обявиха от компанията.
 
Акциите на Netflix повишиха стойността си с 2,4%, преди ръстът да спадне до 0,1%, така че цената им достигна 117,62 долара за брой в сряда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е лошо, но е скъпо.