Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?

Гугълският смартфон се оказва по-красив и по-бърз
6 дек 2016 17:45,
49
Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?
Източник: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Google Pixel XL може би е един от най-обсъжданите телефони в последно време. Дали заради това, че в момента Apple и Microsoft бяха поставени в изкуствено съревнование коя компания е по-иновативна (нищо, че Apple прибира 91% от общата печалба на смартфон индустрията) или пък просто, защото Google отдавна се опитва да пусне смартфон на пазара, който да е фактор.

Технологичният редактор Антонио Вилас-Боас от Business Insider решава да ползва устройството за седмица и да направи сравнение с iPhone 6S Plus, тъй като го ползва през последните 9 месеца. Естествено, описаното си е субективно, но пък е една гледна точка, която представяме. Ето и някои от основните плюсове, които той посочва.

Pixel е по-лек

Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?
Източник: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Неговият 6s Plus тежи 192 грама и не го е забелязвал кой знае колко, но разликата се е усетила с вземането на Pixel XL в ръце, който тежи 168 грама. 7S Plus тежи 188 грама, така че дори и при последният модел iPhone Pixel XL е по-лек. Pixel и е една идея по-тънък, макар да не се забелязва особено.

Дисплеят на Pixel е изключителен

Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?
Източник: Antonio Villas-Boas/Business Insider

По-горе е показано как се вижда конкретна снимка на двете устройства при режим на максимална яркост (а самата снимка на двете устройства пак е с Pixel). LCD екранът на iPhone е добър, но цветовете не са толкова наситени и контрастът не е толкова силен, какъвто е на AMOLED дисплея на Pixel. IPhone 7 Plus е с резолюция от 1080 пиксела, но Pixel го засенчва със своите 1440 пиксела.

По-важното в случая е че AMOLED дисплеят показва всичко по-добре от LCD - снимките, видеата и приложенията са с по-наситени цветове и придават една по-модерна визия на телефона като цяло.

По-бързо зареждане

Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?
Източник: SuperSaf TV/YouTube

На снимката се вижда експериментът на технологичния YouTube канал SuperSaf TV. Тестът е между времето за зареждане на Pixel XL, iPhone 7 Plus и Galaxy S7 Edge с фабричните зарядни. За два часа смартфонът на Google е напълно зареден, докато 7S Plus е на 72%. Но в случая победителят се оказва Galaxy S7 Edge, чието пълно зареждане е отнело 1 час и 29 минути. 

Изборът Pixel XL да работи по-бързо

Смартфонът на Google има интересна опция чрез своята операционна система - може да се избере премахването на анимациите, които се появяват при отваряне на приложения или слайдването между различните прозорци. Това значително подобрява бързината на Android и го няма в iOS (има опция Reduce Motion, но не е същата - намалява, но не премахва анимациите).

И като последна и може би основна причина Боас посочва много по-лесното боравене с нотификациите. При iOS се налага отварянето на самата нотификация, за да се затвори или да се навигира в самото приложение, ако тя идва от такова, докато при Android боравенето е много по-лесно и при заключен екран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: iPhoneсмартфонGoogle Pixel
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това на видеото горе е егати заблуждаващата демонстрация, двата телефона стартират апликациите по едно и също време, обаче визуалните ефекти на iphone създават впечатление като че ли се бави. Абе гугъл бракмата е по-добра бе, направете малко гъдел на спонсора
38
0
 
0
 
! Отговори
maxobg преди 7 години
До Анонименкажи моля ,как го правиш?имам един ,но не знам как да го "събудя"!!включва се когато си иска
37
0
 
1
 
! Отговори
Да ти имам теста преди 7 години
До АнонименАз съм с Алкател и с буум бутона мога да направя снимка от заключен екран за около секунда и половина :-)
36
3
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
не те питам за колко време може да си отвориш камерата а колко ти отнема да направиш снимка, 1 секунда е много по-малко време от колкото си мислиш, използвай прибори - хронограф, секундомер, таймер, етц, ще се убедиш че си в голяма заблуда. А, май забравих да спомена че Ифона също може да снима от заключено положение, ама то така, лесно се плюе нещо, което не се познава добре...убеждавам се че хората се страхуват да пробват айфона да не би случайно да се пристрастят към марката.
35
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen 36 преди 7 години
Хахаха, защо сте ми напляскали минусите бре, защото камерата ви забравя да се отвори на супер смарт тилифоните ви ааааААА? Хахахаха
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На S7 Edge я включвам за по малко от 1 сек. Две натискания на Хоум бутона и снимаш...имам ябълка 4 на седмица го съживявам поне 2 пъти като блокира.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34Тц тц повечето смартфони имат възможност за включване на камерата директно от заключен екран. Чакаме да си строшиш Айфоня.
32
4
 
4
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Бил по-лек с няколко грама или по-тънък с 1/10 от милиметъра, имал повече процесори или назнам каква си друга простотия!? Много важно! За мен е важно да е здрав, евтин и лесен за употреба.Най-удобният телефон който съм виждал е blackberry.
31
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпрос на избор, но нека бъдем реалисти. Няма по добър и надежден телефон от Iphone.Лично аз съм с Nokia - фенерче.
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, че на мен, с моя стар lg g3 не ми се е налагало никога да го рестартирам. Забавило се малко, много важно, не си струва двойната и тройна цена. Даже следващия ми телефон няма да е висок клас, няма смисъл.
29
14
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
"много рядко виждаш лаг..." , но все пак виждаш. Известно ли ти е , че ние с Iphone не виждаме никакъв лаг, нито ми забива телефона. Известно ли ти е , че не съм го рестартирал от половин година, и работи като отворен от кутията. Не че нямам пари да си купя Nexus, Андроид или каквато и да е друга тояга. Просто съм си взел най доброто и надеждно, защото ми трябва за работа.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продуктите на Ябълката не са никак лоши, но за мен имат едно голямо неудибство - изискват хардуер и софтуер само на Ябълката и не искат да работят с други. Трябва ти USB кабел, купуваш на Ябълката, ако сложиш друг кабел, няма да работи. Милионите приложения за Android ги няма, има на Ябълката, но това не е същото.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"лагавия Android"---Лагав ти е телефона, не Андроид. Вземи си един Nexus 5X за малко над 500 лв да се порадваш на последна версия Андроид и почти никога незасичаща графика. Поне аз много рядко виждам лаг.
26
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да попитам, защо всички новинарки държат в ръце Apple таблети? Защо умните политици имат Apple таблети в парламента? И още много защота има...., може би Apple продуктите не струват , забиват, не са надеждни, кой знае!?
25
1
 
0
 
! Отговори
do Windowshomoto преди 7 години
Za men, to so pedderast momche
24
2
 
5
 
! Отговори
! преди 7 години
като е без пари дреме ми дали ще е ифон или гугъл, стига батерията му да държи поне 2 пълни дни с включени ЛТЕ,блутът и т.н а вие продължавайте да си ги мерите ....
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимник преди 7 години
Смешно, тъпо, глупаво. В стил "защо брюнетките са по-готини от блондинките (или обратно)". Нищо ново за dnes.bg
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРти си украински неонацист ами *** там, какво правиш тук
21
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното андроИДИОТЧЕ с жалки напъни да ни "покаже" кое е по-добро.18, го е казал абсолютно точно. В света на смартфоните се оказва коя операционна система е по-добрата, а не толкова хардуера...поне за сега. А iOS е със светлинни години напред от недоносчето андроидиот.
20
4
 
10
 
! Отговори
vse edno: преди 7 години
До Муахахаха: Аз телефона го ползвам като средство за комуникация, да си върша работата и да правя пари. При теб очевидно е заместител на.....