Как Amazon зарадва милиардера Доналд Тръмп

Компанията планира да създаде над 100 хил. работни места в САЩ
13 яну 2017 11:37, Бойчо Попов
2
Как Amazon зарадва милиардера Доналд Тръмп
снимка: Ройтерс

Американската компания, занимаваща се с електронна търговия, Amazon.com обяви в четвъртък, че ще открие над 100 хил. работни места в САЩ в различни области - от разработка на софтуер до работа в складовете ѝ. Това е поредното усилие на гиганта да привлича повече купувачи като инвестира по-бързи доставки, предава Ройтерс.

Най-големият онлайн търговец на дребно в света ще увеличи броя на своите служители на пълно работно време в САЩ с над 50% до над 280 хил. през следващите 18 месеца, обяви компанията в прессъобщение. 

Новообявените работни места са насочени към широк кръг от потенциални кандидати - от неквалифицирани кадри до такива от академичните среди.

"Инженерите и разработчиците на софтуер са също толкова важни, колкото и младите специалисти и стажанти", се казва в съобщението на компанията. "Тези нови възможности за работа са отворени за хора от цялата страна и с всякакъв вид опит, образование и умения". 

Amazon инвестира много в своите складове, така че да може стоките да са по-близо до потребителите, а тя да извършва доставките по-бързо и по-евтино. Изпълнителният директор на компанията Джеф Безос обяви, че концернът възнамерява да открие нови логистични и клиентски центрове на територията на цялата страна. В тези центрове щяло да възникнат много работни места - от Флорида до Тексас и Калифорния, като ще бъдат ключ към изпълнението на обещанието на Amazon към абонатите на нейната програма за лоялни клиенти Amazon Prime за доставки в рамките на два дни. Именно това дава голямо предимство на гиганта пред конкурентите му.

Amazon отказва да коментира къде ще наеме най-много служители - дали в складовете, или по-скоро ще търси повече хора за корпоративни позиции.

След обявяването на новината акциите на компанията повишиха стойността си с 1,8% до 813,64 долара.

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп превърна създаването на работни места в страната в ключова част от своите планове. През миналата седмица производителят на автомобили Ford Motor се отказа от плановете си за създаването на фабрика за 1,6 млрд. долара в Мексико и заяви, че ще добави 700 нови места в Мичиган, след като Тръмп отправи остри критики срещу компанията.

Един от говорителите на Тръмп приписа добрите новини от Amazon отчасти и на самия президент.

“Новоизбраният президент се срещна с няколко технологични компании и ги насърчи да продължат работата си и производството вътре в САЩ”, коментира Шон Спенсър. 

Самият Безос не бе сред поддръжниците на Тръмп по време на президентската кампания. Новоизбраният президент обвини Безос, който е и собственик на влиятелния вестник Washington Post, че използва медията като „политическо оръжие“ в предизборната борба. През миналия месец обаче Безос уважи поканата на Тръмп за среща с предприемачи от света на високите технологии в Ню Йорк. 

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за съжаление забраниха на дроновете да летят в големите градове, а това си беше добре идея - колетите да се доставят с армия от дронове, така разносът ще върви денонощно в делници и празници, няма да зависи от градския транспорт, а пияният, мързелив и крадлив шофьор минава на социални помощи.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала, Тръмп!