За пръв път кораб "Союз" получи име – Арго

Космонавтът Юрчихин смята, че той е от мъжки род, с мъжки характер
19 апр 2017 15:15, Елка Василева
10
За пръв път кораб "Союз" получи име – Арго
Снимка: архив, Reuters

Космическият кораб "Союз МС-04", който утре ще стартира към Международната космическа станция /МКС/, за пръв път в историята на тази серия получи име - Арго, предаде ТАСС.

В навечерието на изстрелването руският космонавт Фьодор Юрчихин заяви, че всичко "започва от извора". "Във всички мои лични емблеми присъства образът на кораба, образът на пътешествието, а и ние сме своеобразни пътешественици", изтъкна Юрчихин.

По неговите думи той имал известни различия с Джак Фишър относно кораба. Американският астронавт считал, че транспортният пилотиран кораб "Союз" е от женски род. "Но аз съм твърдо убеден, че той е от мъжки род, с ярко изразен мъжки характер".

Стартът на ракетата-носител "Союз ФГ", която ще изведе "Арго" и новия екипаж до МКС, е предвиден за 20 април в 10:13 часа българско време. Изстрелването ще се осъществи от космодрума в Байконур. Скачването с МКС е планирано за същия ден в 16:22 часа. Заедно Фьодор Юрчихин ще лети американският астронавт Джак Фишър.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Союзкосмически кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Добре обясни с плоския си мозък смяната на деня и нощта? , обясни смяната на сезоните и другите природни явления. За сателитните снимки ще кажеш че са манипулирани сигурно.
7
4
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен8онанимни друже. малко след като мишобирнаха шефа на роскосмос, се оказа че над 70 двигателя за различни руски ракети са били произведени с несъответстващи на изискванията материали, и като такива са иззети за тотална реконструкция или утилизация. това е почти цялата продукция за съответния клас ракети, на руснаците.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТова са измишльотини на американците понеже космическата им програма е пълна катастрофа и пред закриване. Така де, трябва да минат с нещо пред блеещия матрял..Китай междувременно е практически на нивото на СССР в зенита на силите си. Те първи ще отидат на Луната и то до няколко години. Пък кой знае, може и да решат да направят изненада за 50 годишнината от "кацането".
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито едните нито другите ходят някъде земята е плоска и не може се ходи никъде
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хамериканците станаха за срам. Космоса принадлежи на Русия!
3
1
 
8
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
той Арго знай пътя, не се тревожи
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото трябва да има поне един трезвен на борда.
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво прави американец на руски кораб? Да си лети на техните, нали са велика нация? Защо щатите не обявят санкции на Русия в космическата област? Защото докато чакат Илон Мъск да ги вози, ще брадясат от чакане!