Зукърбърг насочва Facebook към общностните групи

Иска да даде на хората силата да сближат света
23 юни 2017 12:07, Бойчо Попов
13
Зукърбърг насочва Facebook към общностните групи
снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг преработи изявлението за мисията на най-голямата онлайн социална мрежа в световен мащаб, за да подчертае подкрепата за клубове по интереси, организации на гражданското общество и други общностни групи, предава Ройтерс.

Този ход идва на фона на нов натиск с който се сблъсква Facebook от по-малки конкуренти като Nextdoor и Meetup, чиито онлайн мрежи обединяват съседи и хора в съседни области с общи интереси.

Зукърбърг заяви на страницата си във Facebook в четвъртък, че новата мисия е да „се даде на хората силата да изградят общност и да сближат света".

Предишната мисия беше „да се даде на хората силата да споделят и да направят света по-отворен и свързан". Преследването на тази мисия от страна на Facebook бе критикувано през последните 12 месеца, след като мрежата се превърна в едно от основните места за разпространение на така наречените „фалшиви новини“, за които мнозина мислят, че са повлияли на президентските избори в САЩ през 2016 г.  

Зукърбърг заяви през февруари, че иска да увеличи броя на потребителите на Facebook, които са членове на онова, което наричат „много смислени“ групи. Само около 5% са членове на такива групи, каза той.

Ръководителят на Facebook, с 1,9 милиарда потребители и приходи от 27,6 млрд. долара през миналата година, беше в Чикаго в четвъртък, за да се срещне с хора, които управляват групови страници във Facebook.

„Ако това, което се опитвате да направите, е да управлявате група, която има хиляди хора, имате нужда от инструменти, за да я управлявате", каза той в интервю за CNN. Facebook иска да изгради тези инструменти, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Марк ЗукърбъргFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
axaxaxxa преди 6 години
Скоро време всички, които нямат Facebook ще са терористи. За това, който иска да не го търсят утре службите , да си направи facebook профил сега.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТУЙ КВАЗИМОДО..........
10
0
 
6
 
! Отговори
Льольо преди 6 години
А тез без фейсбук са най-опасни...не ги знаеш къде са, с кого са и какво мислят (чувстват) :)
9
0
 
4
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Фейсбук е идеална възможност бръмчалките да се рекламират къде са, с кого са и какви коктейли жулят
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не използвам фейсбук. И?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Животът е истински навсякъде. Дори и като постваш лъжи във фейсбук живееш истински. Просто е различен начин и място да лъжеш. Изказвания от рода на това, че не бил истински живота, ми приличат на изказвания, че когато играят агресивни игри хората стават агресивни. Ако поствам обяви във вестник по - истински ли ще бъде живота ми? Или ако изляза на селския мегдан и обявя, че си търся ново гадже по - истински ли ще бъда?
6
0
 
4
 
! Отговори
bai astrahan преди 6 години
feisbuk e naistina neshto globalno ,no i neshto povurj=hnostnoneshto napraveno za izkustveni hora,koito ne ziveiat istinski
5
0
 
8
 
! Отговори
SOMEBODYYY преди 6 години
Фейсбук, Инстаграм...Пълно с голи, наркомански и пиянски снимки. Пълно с обработени с Фотошоп снимки, които объркват представите за външен вид на поколенията. Няма човек без недостатъци било то външно или вътрешно. Докато в Тъмблър, момичетата пишат как не трябвало да се яде, защото е красиво да си под 40 кила, в Инстаграм се клатушкат 200-килограмови жени, които едва ли не казват, че е красиво да си застрашен от сърдечен удар. Ето така се убива представата за човек.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейсбук даде гласност на ***! В социалните мрежи видяхме, че има много *** народ
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демек инструмента пари срува,а къде да се намери от ръководителя на групата та да раздава,нещо он-лаин склад за бърза поръчка с доставка по домовете и бонуси за всеки кой доведе още 5 за 5 лева.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Иска да даде на хората силата да сближат света"Иска да даде на службите силата да шпионират всичко живо навсякъде.
1
1
 
22
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Еееее това момче дето го измисли туй нещо трябва го черпим от сутрин до вечер бе, то ни осмисли живота, та са сбрахме във фейсбукът все от един дол дренки...Жената сутрин като стане и първата и работа да види кво има там за харесване и всичко харесва на ред бе, веднъж са объркала та и мене харесала, та после пита унуката как са трий та да не и са смеят хората де...