Българи създадоха тайно оръжие за модерните артисти

Trigraphy е приложение за фотообработка
25 юли 2017 12:37, Екип на Bloomberg
12
Българи създадоха тайно оръжие за модерните артисти
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Тайното оръжие на модерните артисти" - така създателите на приложението Trigraphy го описват в уебсайта си. В App Store на Apple ще го откриете с описанието "фотографско приложение с арт филтри".

Всъщност Trigraphy е българска разработка - приложение за фотообработка, което се появява почти на шега.

То се ражда след няколко неуспешни проекта от страна на Николай Ненков, неговият основател, който е и главен изпълнителен директор на компанията, която стои зад него. В крайна сметка Николай успява да направи продукт, който да пробие в App Store, при това за една нощ.

След първоначалния успех Николай решава да развива Trigraphy, интегрирайки нови функции и събирайки екип, с когото да движат проекта напред.

В момента приложението е в третата си версия, а екипът вече мисли по следващата, която да помага на потребителите да превръщат снимките си в истински произведения на изкуството.

Зад Trigraphy не стоят големи инвеститори, нито огромни инвестиции от българска страна. Екипът решава да остане независим, а към днешна дата оценява това като правилен ход.

И макар създателят на приложението да подхожда изключително скромно към резултатите на компанията, сегашният бизнес модел се оказва успешен - фирмата генерира печалба и успява да използва средствата, за да инвестира в нови и нови функции.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Изгърбич ЗадвратянТова с хипстърите и айфоните беше модерно през 2013-а ...
6
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
абе, а за потребителите на ведроид има ли нещо тайно и независимо или никой не е човек на изкуството ако нема епъл? нищо де, от един път епъл хипстер се не става...а и вейпването се не води за дауншифтинг и не пречи на сериозния стартъп ;)
5
2
 
5
 
! Отговори
до 7 ШибиРиби преди 6 години
От това приложение ще се възползват и гейовете от софия. Направи го така да привлича само жените.
4
3
 
6
 
! Отговори
до 4 ШибиРиби преди 6 години
Ама ще може ли да каже къде е суджука за Баце ?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такива приложение е пълно в windows store. Конкуренцията е голяма и ако работи по добре от другите и има по вече екстри ще пробие.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 - Логиката е, че коства пари, да си потънеш апликацията към Андроид. iOS винаги е генерирала повече печелаби за разработчиците. Вероятно ще направят и порт за андроид а, но отнема време и пари.Все пак браво, че са успели да си създадат успешен продукт. Пожелавам им много успехи и по-малко завист.
1
4
 
10
 
! Отговори
секс? преди 6 години
За секс ли става дума? С двама, трима или четирима!