Краят на една ера! Спират iPod Nano и iPod Shuffle

Apple обяви, че ще предлага само iPod Touch
28 юли 2017 11:30,
15
Краят на една ера! Спират iPod Nano и iPod Shuffle
Снимка: архив, Reuters

Apple спира продажбата на цифровите аудиоплеъри iPod Nano и iPod Shuffle, съобщиха световните агенции.

Американският технологичен гигант предприема тази стъпка, тъй като хората все повече съхраняват и слушат музика на смартфоните си, отбелязва Асошиейтед прес.

Продуктовата линия iPod се запазва. Apple планира да продължи да продава устройството, свързано с интернет - iPod Touch.

Опростяваме линията си iPod, ще бъдат представени два модела iPod Touch с двоен обем памет, минималната цена ще бъде 199 долара. Сваляме от производство iPod Nano и iPod Shuffle, се посочва в изявление на компанията от снощи, цитирано от ТАСС. Моделите с памет 16 и 64 гигабайта няма да се продават повече.

Nano и Shuffle се появяват през 2005 година като по-евтин и малък вариант на стандартния iPod. Цената на Nano е 149 долара, а на Shuffle - 49 долара.

Смартфонът iPhone на Apple, пуснат преди десетилетие, изигра важна роля в постепенния отказ от музикалните плеъри, които компанията популяризира с първия си айПод през 2001 година.

Apple отдавна прогнозира, че устройствата iPod постепенно ще изчезнат, тъй като все повече хора си купуват iPhone или други смартфони, с които слушат музика.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: iPodapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
4
 
! Отговори
Пончо преди 6 години
Тези ако искат да ми кажат че андройд телефон може да възпроизведе звук като аудио плеяр значи положението е зле, имам плеяр сони преди бая време си го взех, ако телефон изкара такъв звук му преписвам къщата барабар със баба, му трови нервите малко :D
11
10
 
20
 
! Отговори
Див Селянин преди 6 години
Краят на една ера! Ба си, аз пък съм я пропуснал тая ера и даже не съм разбрал че има такава щот си слушам джаза в колата или at home! Страх ме е да не се спъна нейде докато куфея по улиците.
10
5
 
7
 
! Отговори
а кога преди 6 години
ще спират Iphone-я? ! :-)
9
1
 
10
 
! Отговори
Нина преди 6 години
Имах и нано и един shuffle,всичките се прецакаха от бутона за включване.Използвах всичките основно на слушам музика,докато спортувам.Сега съм с едно sony mp3,няма грешка.Наното бяха супер като дизайн,но за тази цена качеството не отговаряше.Няма да ми липват
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две поколения нано съм имал, беше страхотна малка машинка с прекрасен звук. Действиделно на този етап телефоните унищожават и свиват пазара на маса техника - GPS, фотоапарати, MP3 плеъри, лаптопи...
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НАРОДА АСВАЛТ НЕ ЯДЕАндрешко ? Ти ли си бря ? Ай марш пак в уборя, чи от такиз кат теби, нищу ни стаа.
6
6
 
7
 
! Отговори
iPaid преди 6 години
Оригиналният iPod, беше голяма работа. Хиляди песни, десетина часа живот на батерията и се побираше в джоба на якето. Ама това бе през 2001-а.Сега същото го прави и най-евтинят андроид от 2009-а насам. А и да не казвам, че Spotify-я е в пъти по-добре, защото не се налага да качваш и търсиш песни. Правиш си плей листата, 5 човека си споделяте Family акоунта и за по 3-4 лева, слушаш каквато ти музика е на сърце, когато си искаш. А те модела на iPod, са просот смешни.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голееем праз като ги спират тези кютуци.
4
8
 
15
 
! Отговори
Народът. преди 6 години
До НАРОДА АСВАЛТ НЕ ЯДЕПич ... Парламента взима данъците, не хората, живеещи в София. Ако си мислиш, че зашото на картата ти пише Люлин 17, от общината ще ти дадът 500 лева за iPod, то за асфалт не знам, но май си се налочил с морка вода.
3
3
 
18
 
! Отговори
Имат преди 6 години
...защото са грамотни, за ралика от теб ;)
2
33
 
12
 
! Отговори
НАРОДА АСВАЛТ НЕ ЯДЕ преди 6 години
АМИ ТЕ САМО БОГАТИТЕ СОФЯНЦИ ГИ КОПУВАХА ТЕЯ АЙПОДИ ТЕ ИМЪТ МНОГО ПАРИ ЗАЩОТО ПРЕБИРАТ ВСИЧКИТЕ ДАНАЦИ И ИНВЕСТИЦИЙ НА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ БАЛГАРИЯ
1
5
 
12
 
! Отговори
Белата златк. преди 6 години
Спрете на Болен хаповете от руското посолство ,че пак ще се оправят с любимата си руска партия дпс