Без руския "Касперски" в US администрацията, забранена е

Вашингтон се страхува от връзки между софтуера и Кремъл
14 сеп 2017 09:35, Мария Захариева
60
Без руския "Касперски" в US администрацията, забранена е
Снимка: архив, Reuters

Американското министерство на вътрешната сигурност нареди на всички правителствени институции да премахнат руския антивирусен софтуер "Касперски".

Властите в Съединените щати се опасяват от връзките между служители на "Касперски" и руското разузнаване.

От базираната в Москва компания отричат да са свързани с правителствени служби, съобщава Нова тв.

Обвиненията в шпионаж от страна на Русия обаче накараха много търговци в Съединените щати да изтеглят продуктите на "Касперски".


60
Още от Технологии
Третото поколение Apple Watch – дали ще е за щастие?
Напиши коментар Коментари
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Щом имат фобия от всичко руско
значи са много уязвими.
56
1
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 5 дни
До Анонимен
Колкото по-беден народа -толкова по-евтини ракетите .Затова ползват руски за тежки товари .Ако севернокорейците не бяха в ембарго щяха да ползват техните ,които са още по евтини.
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Изгърбич, преди няколко дена руснаците изстреляха тежка ракета, с която кчиха и космонавт и 2 астронавта на МКС. А няколко дена преди това изстреляха друга тежка ракета, с която качиха тежък италиански мноого скъп спътник. Защо важните неща ги качват с руски ракети?
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Единственото устройство, което имам, с копчета, било то и само едно за включване, която не е застрашена от вируси е пришещата ми машина. За съжаление, същото не мога да кажа за ръждата.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ползвам Уиндоус и нямам проблеми, всичко опира до оператора, не до операционната система. Колкото до абсолютната сигурност, такава няма. Ако те погнат службите, спасение няма, ако ще сам да си си писал ОС.
52
4
 
2
 
! Отговори
PD преди 6 дни
Не ме учудва, че на вируса виндоус, антивируса кашперски му пречи. С отказа си да предоставят кода, тази система е нормално да бъде изхвърлена от всяка уважаваща себе си държавна администрация, из всички сфери на дейност, касаещи защита на информацията и национална сигурност. Организираните държави го практикуват, в останалите, длъжностни лица прибират рушвети и пълнят джоба на агент Гейтс.
51
0
 
3
 
! Отговори
Замислен преди 6 дни
До Олег

А вие не чувате често, че сте умен, нали?!
50
5
 
4
 
! Отговори
Олег преди 6 дни
самият факт, че се ползва антивирусен софтуер, означава, че се ползва Уиндоус. Това само по себе си вече те обрича на един куп проблеми. По добре е да се изпозва Unix базирана ОС.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До dgb

ти къф комп ползваш? Пентиум 1 ?
48
3
 
4
 
! Отговори
Олег преди 6 дни
Разбира се Лунукс няма точна националност по обясними причини, макар и създателя да му е Финландец, то той определено сега работи в USA.
47
2
 
6
 
! Отговори
Олег преди 6 дни
До Пастир
Стига повтаря едни и същи глупости във всяка тема, защото точно за компютрите нямаш никаква идея колко много си грешен! Дори Джон Атанасов е американски гражданин.
Ethernet,Интернет и протокола TCP/IP са разразботени и са се казвали DARPA - https://darpa.mil/
Unix като ОС е създадена от BELL LABS, DOS e създаден от Сиатъл компютинг.
Нещо конкретно по въпроса? За твое успокоенеие http е създаден в ЦЕРН.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А как е Dr. Web? Една друга руска, но много по-лека.
45
12
 
10
 
! Отговори
dgb преди 6 дни
Касперски е най-трагичния анти/вирусен продукт за вашата компютърна техника!Товари до неимоверни стойности всяка машина, особено тези от преди 8-9 години заради малкия им ресурс в оперативна памет и процесорна мощ!Дори Avast лови повече заплахи т прехваления "продукт" на Касперски!Но това е очаквано поради факта, че в Рашката кочина никога не се е произвеждало нищо стойностно!На русофили, които ще се пенят в мазните устички им казвам отсега-сравнете руска с амерска стока пряко,ще разберете и вие
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
да не забравяме ФБ и Гугъл :)
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То по същата логика трябва по цял свят да не се използват продукти на МIcrosoft, Oracle, Apple и т.н..
42
3
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 дни
До майорски

рд180 са точно за союз. и русняците разпродават складови наличности. от цитирания от тебе космодрум изстрелват малогабаритни товари с граждански версии на МБР.а чисто технически, съответното чудо на руската космическа промишленост е директен дериват на програмата на фон Браун . за антивируса, не бих се учудил ако кашмерски ползва енджина на спайбот като свой собствен.
41
1
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 дни
До Пастир

щурмгевер 44, месерщмит 1011, месершмит 262, епъл 2 , фиат 124, симка, олдсмобил, студебейкър, кевларени влакна, водка... не, славяните не преписват.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
касперски е една доста добра програма

но на кой софруер да вярваш :)
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Касперски е най-добрата антивирусна програма, и то защото не е американска. О тези забрани следва, че другите антивирусни работят за ЦРУ, не случайно програмите за следене на ЦРУ, АНС и Ко, не могат да се инсталират на PC с Касперски!
38
7
 
8
 
! Отговори
Пастир преди 6 дни
Какво разбират краварите от информационни технологии, компютри и всичко останало... :-) Ползват и крадат ноу хау от останалите нации от години и сега продължават... Мучат само в фермата, че някой ги подслушвал.. Параноици жалки...