След Pokemon Go - игра с добавена реалност за Хари Потър

"Harry Potter: Wizards Unite" ще ни вкарва в магическия свят
Обновена: 9 ное 2017 15:40 | 9 ное 2017 13:24, Елена Кирилова
2
След Pokemon Go - игра с добавена реалност за Хари Потър
Фенове на Хари Потър. Снимка: Ройтерс

Фантастични животни, магьоснически приключения и магически заклинания ще получат нов живот в новата мобилна игра с добавена реалност, посветена на Хари Потър, която разработчикът на Pokemon Go ще пусне на пазара.

Niantic работи заедно с Warner Bros Interactive Entertainment по проекта, предава Ройтерс.

"Harry Potter: Wizards Unite” ще вкара магическия свят, създаден от писателката Джоан Роулинг, в мобилните телефони на потребителите и ще използва добавена реалност.

Чрез нея потребителите ще могат да правят заклинания, да намират артефакти, да се обединяват и да следват магически създания и герои от популярната поредица от книги.

Играта използва истински локации и е подобна на проекта на Niantic и Nintendo – Pokemon Go, който се превърна в първата масова игра с добавена реалност. Тя излезе през юли 2016 г. и позволи на играчите да „хващат“ анимационни герои, които се появяват в реалния свят около тях.

Има ли обявена дата за премиерата на новата игра и още новини около филмовия франчайз научете от Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първата игра на Niantic Labs e Ingress... Нейната база данни (карта) служи за основа на картата на Покемон... На кратко Ingress е първата масова GPS/location based игра. АР (Augmented Reality) има в много други (масови) игри преди Покемон, ако това са нарекли "добавена реалност", авторите на статията.