Китайският Facebook увеличава преднина пред US оригинала

Книжата на американската социална мрежа поеха надолу
18 яну 2018 18:40, Бойчо Попов
14
Китайският Facebook увеличава преднина пред US оригинала
снимка: Ройтерс

 Китайският онлайн концерн Tencent Holdings увеличава преднината си пред Facebook като най-високо оценяваната социална мрежа в света благодарение на вълната от оптимизъм за китайските технологични компании, предава Bloomberg.

Компанията, която стои зад чат приложението WeChat, за кратко успя да изпревари американския си конкурент по пазарна капитализация в рамките на търговията на азиатските борси през ноември, а сега отново пое нагоре след разпродажбите на акциите на Facebook.

Цената на книжата на американската компания спадна с над 5 на сто, откакто през миналата седмица главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг обяви, че планира промени в списъка с новини, които виждат потребителите. На преден план вече ще излизат публикациите от приятели и близки, а не тези от медии и компании. В рамките на същия период акциите на Tencent записаха скок на стойността, което помогна на азиатския гигант да поведе в надпреварата с 19 млрд. долара.

Това затвърждава мястото на Tencent като един от петте световни лидери, позиционирайки се доста пред Alibaba Group Holding. Инвеститорите залагат, че Tencent може да разчита на своите над 1 млрд. потребителите и хитовите си игри, за да се превърне в гигант в сферата на развлеченията и рекламата по подобие на Google и Facebook. Създадената преди близо две десетилетия като платформа, преди да се превърне в един от най-големите разработчици на видео игри, Tencent вече залага на разширяване на нови пазари – от видео стрийминга до финансите.

Как се развиват други китайски технологични компании вижте в продължението на материала в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Tencent
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
лоши лоши китайци преди 6 години
китайците имат собствен, българите - не. така е с всичко.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайците нямат право да ползват Фейсбук и затова са в китайската версия.Ако Партията им позволяваше ... щяха да ползват Фейсбук.Но в Китай всичко се регулира от Партията.
9
0
 
1
 
! Отговори
Istinata преди 6 години
Te sa ot druga planeta.
8
0
 
5
 
! Отговори
Майстор преди 6 години
Wechat го ползвам постоянно за връзка с китайските клиенти. Без него съм като без хляб.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайското копие на Фейсбук всъщност е РенРен. А WeChat сам по себе си е уникален продукт който няма аналог на запад. Той е и социална мрежа (месенджър+стена за споделяне), и разплащателно средство. Далеч по-добър продукт от Вайбър, Уатсап и Фб.
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на кой ми пука за китайския държавен ФБ ...?!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5И аз не го ползвам...., от 50 години.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Тия неща са ми полезни, а глупасия фацебук не ми е и не го ползвам от години.Всичко във фацебока е направено да е от полза на елита не на обикновените, а за неудобните ценцура и банИЦА.
3
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Само до преди 100 г в България е нямало електричество.Спри си тока, изхвърли си всички ел. уреди -компютър, телевизор,хладилник, готварска печка.Спри да използваш автомобил и градски транспорт.
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Mente in ChinaБаба ти цял живот във фейсбук е писала.
1
36
 
12
 
! Отговори
Mente in China преди 6 години
Едно менте никога не може да бъде пред оригинала в бяла държава. Единствено и само в БГ може.