Зукърбърг да обясни как се ползват лични данни от FB

Депутати от британския парламент искат отговори
9
Зукърбърг да обясни как се ползват лични данни от FB
Снимка: flckr

Комисия в британския парламент е поканила президента на американската компания Facebook Марк Зукърбърг да даде обяснения как компанията "Кеймбридж аналитика" се е сдобила с лични данни на потребители на социалната мрежа с цел да подпомогне предизборната кампания на Доналд Тръмп, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

По думите на Деймиън Колинс, председател на многопартийната комисия по култура медии и спорт към Камарата на общините, той многократно е отправял въпроси към Facebook по какъв начин компании вземат данни за потребителите на мрежата и дали данните са вземани без съгласието на потребителите.

Зукърбърг е повикан заради "катастрофалния провал на този процес", заявява Колинс, депутат от управляващата Консервативна партия.

"Отговорите на вашите служители постоянно омаловажаваха този риск и подвеждаха комисията", пише Деймиън Колинс в отворено писмо до създателя на Facebook.

Оглавяваната от Колинс комисия проучва ролята на Facebook за разпространяването на дезинформация за британската политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да обяснява Зукърбъргчо?Ми нали още при създаванети на ФБ основния му съдружник е служител на ФБР!Когато откраднаха идеята от Май Спейс.А пилкьото Зукърбъргчо е само подставено лице до ден днешен.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мие чудно другото остави данните те са ясни защо въобще ги сложиха във интернет трите имена и егнто колкото до феисбук една снимка една песен както и да е *** това е върхъ лъснали сме всички и продължават да се качват имена и егн та е това е сериозно престъпление да знае вярно но аз отде да знам в някои протокол китаеца дали е хакнал иван или асен а там защитата дее на луната
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимание Фейсбуук,пази се!Във фейсбуук се извършват много манипулации,без знанието и съгласието на притежателите на страниците,създават се и фалшиви профили,закриват се или изтриват профили,без съгласие на притежателите,манипулират се профили, манипулират се собсвениците на страниците,теророзират се хора,дават се данните без поискано разрешение и още много дяволии!
6
1
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Че кой ви кара да ги давате бе?Баба ви все във фейса е стояла.....
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Използването на лични данни от фейсбук е чат от онлайн маркетинга.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа, от 25 май влиза в сила GDPR. Вижте какво е.
3
5
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
С т.нар. лични данни всеки, който пожелае може да се сдобие. Това е някаква масова параноя. Виж ползването на такива за користни цели е вече друг въпрос..
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кошъпраймся ако ингилизите са се намесили в изборите в САЩ, а и в още 200 други?
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eй затова нямам Фейсбук.