Amazon ще детронира Apple?

Компанията на Безос с рекорд в размер на 900 милиарда
19 юли 2018 16:07,
10
Amazon ще детронира Apple?
Снимка: Investor

Amazon.com може би ще детронира Apple като най-високо оценено дружество на Wall Street, пишат от сайта Investor.bg, позовавайки се на Reuters.

Това се случва след като компанията на Джеф Безос достигна 900 млрд. долара и за пръв път отбеляза ключов момент в 21-годишната си история като публична компания.

Тази сряда компанията обяви, че е продала над 100 млн. продукта по време на годишната си разпродажба Prime Day, а в резултат книжата ѝ за кратко достигнаха цена от 1858,88 долара. Това даде на Amazon пазарна капитализация от 902 млрд. долара. По-късно сумата беше ревизирана, а акциите по време на борсовата сесия се търгуваха със спад в цената от 0,16%.

Книжата на Amazon са повишили стойността си с над 57% през 2018 г., което значи увеличение от 123 хил. пъти от момента на листването ѝ в Nasdaq през 1997 г. Инвеститор, който е купил една акция за 18 долара при IPO-то, сега ще има инвестиция на стойност над 22 200 долара, включително трите сплита на акции през 90-те години.

След като Джеф Безос основава онлайн компанията в гаража си през 1994 г., Amazon оцеля през дотком кризата, а след това се разшири рязко в индустрията за продажби на дребно, преобръщайки начина, по който потребителите купуват продукти и превръщайки се в заплаха за физическите магазини.
 
Amazon, видео стрийминг услугата Netflix и още няколко технологични компании подхранват ралито на Wall Street през последните години. Те остават ключови части от портфолиото на мениджърите.

Още технологични новини четете на сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Мано преди 5 години
До пепиТи къде си тръгнал да говориш за технологичност , като сам си казваш .... "снабдявах ги". Даже си нямал и достъп до Фъфилмънт центъра , които си снабдявал ! Имал си достъп до стая за почивка с вендинг машина .... докато чакаш да те разтоварят. Достъп до вътрешната част ( да не говоря , че дори до майн кантийните , в които работещите почиват си нямал достъп .... всичко вътре е чипирано и ако нямаш чип няма и да влезеш ) Дрънкай си по шОФФФерски колкото искаш. Идея си нямаш вътре какво е!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AWS ...
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Амазон смята да конкурира ЦИСКО с мрежови устройства с отворен код етърпрайз клас. Обещават цени 20 - 30% от тези на циско. Има такива възможности в съвременната технологична индустрия.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди време големите магазини унищожаваха малките,дребни собственици,а сега такива като Амазон унищожават големите вериги магазини,хахахаха,каква повратност на съдбата,"колелото се върти",както казваше баба ми!А някога ще се появи и друг,който да погълне Амазон,Ибей и подобни на тях.
5
3
 
11
 
! Отговори
Чичо евреин преди 5 години
Типичен пример за куха икономика, без покритие...по американски.
4
4
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
amazing...
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 - ХааааХАХаххахахахАХхахаИ това ли ти бяха умозаключенията :) Шофирай си. Имаш още около 5 години.
2
6
 
17
 
! Отговори
пепи преди 5 години
Амазон - едни огромни складове.Снабдявал съм ги в Испания.Имат безплатно кафе и стаи за почивка на шофьорите.Като влезеш в складовете и ти заключват кабината.Даваш ключовете.Да не би да откраднеш нещо.Но нищо технологично не видях.Логистика и продажби.
1
2
 
5
 
! Отговори
Стилян преди 5 години
А у нас - кога?