Airbnb иска да купи сайт за хотелски резервации

Сделката за придобиването на Hotel Tonight обаче няма да е лесна
21 яну 2019 13:07, Бойчо Попов
0
Airbnb иска да купи сайт за хотелски резервации
снимка: Ройтерс

Airbnb Inc. е водила разговори за придобиване на хотелския резервационен сайт Hotel Tonight Inc., докато компанията за споделяне на дома се стреми да укрепи своите предложения и да стане по-привлекателна за инвеститорите преди евентуалното първично публично предлагане (IPO), пише Wall Street Journal, като се позовава на запознати с преговорите източници.

Придобиването на тясно специализирания сайт ще даде възможност на Airbnb да покаже на инвеститорите по-голям потенциал за растеж и да демонстрира, че може да се разпростре извън основния си бизнес за наемане на домове преди листването, което компанията може да осъществи през тази или следващата година.

Разговорите между Airbnb и Hotel Tonight, описани от един от източниците като неформални, са замразени, въпреки че могат да бъдат възобновени. Обединяването на частните компании е предизвикателство отчасти поради липсата на публични критерии за оценка. Ръководството на Airbnb също така е загрижено за марката на компанията, тъй като Hotel Tonight има партньорства с широк спектър от хотели, поясняват някои от източниците.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: туризъмAirbnb
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари