Не спиш, не ядеш... Колко сериозно е пристрастяването към видеоигрите?

Все повече хора търсят лекарска помощ заради зависимост към видеоигри
Обновена: 21 авг 2019 13:35 | 21 авг 2019 13:35,
67
Не спиш, не ядеш... Колко сериозно е пристрастяването към видеоигрите?
Снимка: pixaBay

Пристрастяването към видеоигри беше зачислено като болестно състояние в поредната ревизия на Международната класификация на болестите. Все повече хора търсят лекарска помощ заради пристрастеност към видеоигри.

Още по темата

Единственото лечебно заведение за такива зависимости на непълнолетни е в Холандия.

"Родените в новия век са онлайн поколение, те изкарват повече време пред компютри и други устройства с екрани. По-опасно е пристрастяването за хора след 20-годишна възраст, защото това разбива един цял свят, създаден около теб", каза психологът Христо Монов.

"Нека се обърнем повече към профилактиката на нещо подобно", призова психологът.

По думи на геймъра Красимир Петров, най-силно изразен е проблемът в Азия.

"Там има дори случаи на хора, които забравят да се хранят, падат и умират след много часове, изкарани пред мониторите с видеоигри. Да се говори за сериозна клинична пътека заради игрите обаче ми се струва преувеличено", каза той пред Bulgaria ON AIR.

"Стигал съм до недоспиване, което изтощава. Нормалното е да играеш колкото ти позволява свободното време", допълни събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
Иван тодоров преди 4 години
Доказано е ,че игрите развиват умствената дейност, рефлексите, скоростта за преценка на ситуация и д-р. Трябва да се ограничават ,защото наистина вредят на очите, но не може да се говори ,че игрите са вредни .
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някои в тея коментари им е много тегаво, че хората се забавляват, ама не по техните разбирания и сега, трябва да им кажат, че не са мъже. Живо и здрави! Дано се нервите по често, и да си заминете преди 30така да ударите ;)
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Igri the sa polezni
61
1
 
3
 
! Отговори
Null преди 4 години
Ако нападнете база на кореици в играта Rust докато при тях е нощ до 10 минути 20 човека ще са влезли да пазят xD
60
1
 
2
 
! Отговори
ГейМъро преди 4 години
Как бе, докато се queue-вам аз за ранкед на дотката, влизам у сайто и дърпам един бърз тигел, а понекога и два, че то queue-то много дълго се точи, ама повече от три тигела не мога, че ме болят ръцете после, не мога ги бия тея нубове, па да ме видиш като се пусна на *надвидливото* и вземем лизбоТрейсъро, с едната ръка масажирам третиот крак, дека ме боли, а с другата спамим *требе ми лек*. Ядем докато ***, то това си отнема време. Купам се на през два дана, а га ме избацат из играта, спием. /s
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58,За Корея не знам, но в Япония проблемът с хикикоморитата си е вече епидемия. Чак дотам дано не стигнем. :)
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редовно ям и спя в Skyrim. Имам си и къща, която обзавеждам....
57
0
 
18
 
! Отговори
Геймър преди 4 години
България и гейминг :D та вече и за клиники говорят. В тая страна последния ви проблем са геймърите. Вие трябва да го поощрявате, а не да говорите за проблемите на геймърите. Предпочитам да сме като Кореа, пълни с геймъри и геймърчета вместо неграмотни в парламента и *** по улиците. Тръгнали да ми сравняват Кореа с България....
56
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До NFS, Затова има толкова катастрофи и невинни жертви, защото "разчитате на уменията от игрите".По-добре да не ви се дава книжка, а да си стоите зад компютъра, така няма да сте опасни на пътя !Ужас !!!
55
4
 
11
 
! Отговори
NFS преди 4 години
Уменията, придобити чрез компютърни игри, могат да бъдат много полезни понякога. Случвало ми се е да избегна тежка катастрофа при висока скорост на косъм, може би и благодарение на хилядите загубени часове на рейтинг симулатори.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По тази логика трябва да признаят за заболяване и игрането на футбол, баскетбол.
53
3
 
6
 
! Отговори
Чико преди 4 години
До 53 - когато ти се спука балона, дето си го надула за себе си, ще паднеш от високо, както обикновено става с хората с големи претенции за себе си :)
52
12
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До Анонимен 50Поредното зомби, което определя 4овек без да е запознат с фактите.От 8 години съм в креативната индустрия и то в Лондон, където нещата са доста по-раздвижени все пак. Все пак не съм доволна тъи като не използвам уменията си на художник и илюстратор. Бъди сигурен 4е щом съм си наумила нещо в професионален план зна4и знам как ще се слу4и, знам върху кои таланти да наблегна. Аз съм от хората, които знаят какво им е призванието, а ти можеш да си дъв4еш 4есъна и да хеитиш по форуми
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 48, Играта беше само поводът да се срещнат двамата враждуващи, в бара, примесено и с алкохол го отнесе неутрален човек, който се опита да ги разтърве, но падна и си удари главата, случва се, но телевизиите обвиниха играта за агресията.:)
50
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50 - поредното зомби, което си мисли, че като нещо го кефи това автоматично ще му осигури кариера.То по тая логика 99 % от малчуганите дето ги "кефят" игрите ще искат кариера в индустрията.Ами то виртуалната реалност е по-лесна и по-красива от реалността. НО докато си цъкате игрички и сте задобрели, ТО в реалността ще си тъпчете и ще се чудите защо нямате приятелка или заплата да си купите храна (ако изобщо имате време от игри да ядете).
49
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Преди бях много запалена по игрите сега откровено помързява ме да играя и предпо4итам да гледам как някои друг играе игра която ме кефи (примерно Асасина). Маи при пове4ето хора се е полу4ило така за това игрите се превръщат в произведение на изкуството - пове4е синематици, специални ефекти, и по малко усилия в gameplay-a. Като цяло се кефя на игрите и искам да запо4на кариера в индустрията..
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много несериозно е пристрастяването към игрите.Виждаш съм пиянки, маркизи, комарджииници ... игрите са шега, спрямо тея. Познавам зарибени геймърчета (който са си хетеро, въпреки кмето) - цъкаха по година две, писма и и свга не цъкат.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46И какво? Излез навънка и напсувай 100 случайни, гаранция ти давам, че поне 10 ще се питат, да те убият, поне 30, ако си в Хасково.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Ум капнали от работа, нямащи сили за нищо след работата, са основно бачкаторите.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години имаше сбиване, което доведе до неволна смърт от играч на линейдж 2. Човека беше осъден за около 8г, е вече е на свобода, но заради обиди от друг играч по адрес на близките му стана инцидента. :)