Huawei примамва разработчици с $ 1,5 млрд.

Програмата е с цел да насърчи вътрешни играчи да създават приложения
Обновена: 18 сеп 2019 18:30 | 18 сеп 2019 18:00, Бойчо Попов
17
Huawei примамва разработчици с $ 1,5 млрд.
снимка: Ройтерс

Китайският технологичен гигант Huawei Technologies предлага 1,5 млрд. долара на партньори, които искат да създадат софтуер за нейните бъдещи чипове и платформи, опитвайки се да привлече разработчиците по света в момент, в който Съединените щати са силно подозрителни към компанията, предава Bloomberg.

Най-голямата китайска компания в сектора на технологиите си поставя за цел да инвестира сумата в сегашната си програма за разработчици в рамките на следващите пет години, обяви заместник-председателят Кен Хъ пред присъстващите на годишната конференция за клиентите на Huawei.

Програмата е създадена, за да насърчи вътрешните играчи да създават приложения за услугите на Huawei.

Компанията увеличава мащаба на действията си в момент, в който администрацията на Доналд Тръмп наложи санкции върху продажбата на американски технологии към Huawei и насърчи своите съюзници да прекратят връзките си с китайската компания.

Huawei, която многократно отрече обвиненията на Вашингтон, че представлява заплаха за националната сигурност на Съединените щати, твърди, че намерението ѝ е да бъде водеща в ключови области, като чиповете с изкуствен интелект и софтуера.

В момента тя разработва алтернатива на американска технология, която да ѝ помогне да пази най-големия мрежови бизнес в света.

Какви са дългосрочните цели на конценра вижте в продължението на материала в Investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: технологииHuawei
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
И да по добре с apple,android защото при такива бекдори има шанс някой да ги осъди и да им се вземат парички :) С хувей трудно да се случи това......А и както виждаме ЕС редовно смуче с глоби от apple,google :) Поне вземаме някой лев.....
14
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Ако ще се пъчат със софтуер искам всичко GPL-ка и линк за сваляне на кода. Докато настъпи този момент са далече от истината.
13
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 2: Мога да ти кажа,че от над 20 години работя с китайски неща и в софтуера са МНОГО МНОГО ЗЛЕ. Ако не е откраднат от Америка е пълен ***. То затова и цената е в пъти надолу.А да казвам ли,че всичко тяхно е пълно с бекдори и въпрос на време е уволнение китаец да го бутне в даркнет. Например купи си рутер тп-линк (уж е с моднато линуксче - openwrt) ... пусни му един nmap и виж за какво иде реч.... Да не говорим,че има демони които чакат пинг с определен патерн и отварят портове за бекдори....
12
0
 
0
 
! Отговори
тцтц преди 4 години
въъ помните ли нокията на НЕО от МАТРИЦАТА ЩРАК!!! айх сокересааа голям чувек тоз НЕО палто с копчета носи до земята
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те си я имат 5Г технологията и си я развиват. Не правят алтернатива на американските. Шефа на китайската компания беше казал, как можем да копираме от компании, които са технологично по-назад от нас.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2 Harmony OS я обявиха миналия месец. В момента е еднe обещание. Цялата презентация беше колекция от buzzwords. Приличаше повече на пич мийтинг на евтина апликация, отчаяно търсеща финансиране. АКо дойде и е факт, тогава ще е друго. Засега имаме система без root access, за която, ако съдя споменатата в статията сума, Huawei се опитва отчаяно, да напише нещо полезно. Какво означава, тоталната липса на root - че хуавей, подбоно на Apple, може да bloat-не каквото си иска, без никой да разбере.
9
1
 
1
 
! Отговори
Ибрям преди 4 години
Te tez шанталяци да вземат да си отключат бутлоудъра, че станаха егати стоковите тухли.
8
3
 
4
 
! Отговори
Циник до 7 преди 4 години
Ще поживеем - ще видимНокиа беше лидер - сега е в нищотоБетамакса загуби срещу VHSЩе видим
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе знам ли. От 15 години има доста опити да се направи мобилна ос, освен андроид и иос, но повечето се провалиха, в това число и майкрософт. Тизен на самсунг също не намери широко приложение. Мобилните линукс дистрибуции пък едва ли някой ги знае. Така че на хармъни ос на хуауей няма да и е лесно, па ако ще и 10 пъти по бързо да работи (в сериозните издания споменават около 40%, а не 4 пъти).
6
5
 
2
 
! Отговори
3 преди 4 години
До До 3Виетнамско е . На Самсунг.
5
3
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Я си погледни телефончето - да не би случайно да е китайско ?
4
2
 
14
 
! Отговори
Циник до 3 преди 4 години
Чакам ги... Нywei mate 20 pro ползвам... Бърз... С неверотна батерия.С кеф бих си сложил новата им оперативна система - Гугъл плейстор ми е през..
3
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** до 2Аз ще си ползвам андроид :) Ти чЕкай китайчетата:)
2
2
 
21
 
! Отговори
Циник до 2 преди 4 години
Чуло си нещо - *** не си разбралоHarmony OS - според запознати в бранша - може да е до 4 пъти по-бърза от Андроид. Нuawei - (новината е от днес) ще инвестира 1.5 00 000 000 долара в специалисти - работещи по софтуеъра на смартфоните им.Накрая може да се окаже, че Андроид е "остарялата" система
1
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тук бяха с телефоните китайците. Без Андроид са приключили.