Samsung Galaxy S20 Ultra - новият връх за перфектни снимки

Както и как можеш да снимаш перфектни видеа със смартфон в джоба
Обновена: 28 фев 2020 16:13 | 28 фев 2020 16:03,
Samsung Galaxy S20 Ultra - новият връх за перфектни снимки
Galaxy S20 Ultra, Космическо черно. Източник: Samsung

Новият Samsung Galaxy S20 Ultra спокойно може да се нарече устройство, което задава посоката какви ще са възможностите на нашите смартфони през следващите няколко години. S20 Ultra е няколкогодишна инвестиция, която несъмнено ще бие много следващи флагмани, обявени от други производители. Хардуер, свързаност, камера - всичко на този етап изглежда обещаващо.

Galaxy S20 Ultra е масивен 6.9-инчов смартфон с размери 166.9 x 76 x 8.8mm и тежи 222 гр, предлагащ първия в историята Dynamic AMOLED дисплей с честота на опресняване 120Hz. Геймъри, определено ще видите и усетите разликата. На практика е по-тънък и по-лек от други устройства на Samsung, като Galaxy Note 10+, но ръбовете му не са толкова заострени, което го прави да изглежда по-дебел в ръката ти. Пристига в Космическо сиво или Космическо черно, а лъскавата му стъклена повърхност не оставя такива отпечатъци, каквито обикновено виждаме.

Samsung Galaxy S20 Ultra - новият връх за перфектни снимки
Galaxy S20 Ultra, Космическо сиво. Източник: Samsung

Основната 108-мегапикселова задна камера и zoom-ванията - 4x оптично приближение, 10x хибридно оптично приближение и 100x дигитално приближение, без размазване на картината, дават най-добрите снимки до най-малкия детайл, които смартфон може да предложи в днешно време.

Процесорът Exynos 990 и RAM от 12GB дават пък гладка бързина и при боравене със смартфона, и при гледане на тежки видеа, и при правенето и редактирането им, включително заснемането на 8K видео.

С мощната си батерия от 5,000 mAh с него може да забравиш за притесненията, че ще останеш без заряд където и да си, защото смартфонът идва с 25W зарядно в комплекта, а също и поддържа и 45W супер бързо зареждане (предлагано отделно).  Свободното пространство в телефона е 128GB, като можеш да добавиш microSD карта с до 1TB допълнително пространство.

Ако не си сред феновете на големи устройства, може да преминеш към по-малката версия Galaxy S20 (6.2 инча) или Galaxy S20+ (6.7 инча).

Сред първите хора, които успяха от първа ръка да усетят възможностите на S20 серията бе криейтив директорът от Австралия Сам Евънс, който има близо 200,000 последователи в instagram. Той бе включен в официалното Unpacked представяне на S20 устройствата, което бе стриймвано на живо по цял свят. Самият той сподели, че след неговия поглед върху качеството на снимки и видеа със S20 смартфоните, много хора са го потърсили, за да се уверят, че наистина толкова професионални резултати са възможни със смартфон.

Неговите съвети включват използването на естествена светлина, която е страхотна алтернатива на студийните светлини и мобилните светкавици и може да промени цялостното внушение и настроение в кадрите. Също така препоръчва креативното използване на опцията за zoom-ване – приближаване или отдалечаване, тъй като дава един професионален отпечатък на видеата и снимките, задава тема, контекст и помага за буквалното разказване на визуални истории. И не на последно място - продължителното снимане или т.нар Time lapse кадри. То е многообразно и с него могат да се постигнат многобройни и креативни ефекти. Те са перфектни преходи във видеото, за да покажат потока на времето и наистина изглеждат чудесно.

Заедно с новите флагмани, компанията показа и новите безжични слушалки Galaxy Buds+, с които можеш да се потопиш в своята любима музика и подкасти. Създадени в партньорство с AKG, Buds+ разполагат с двупосочни динамични високоговорители, 3 микрофона, осигуряващи несравнимо качество на звука и изключително дълъг живот на батерията - 11 часа от Buds+ и допълнителни 11 часа в калъфчето.

Samsung Galaxy S20 Ultra - новият връх за перфектни снимки
Galaxy Buds+. Източник: Samsung

Приложението на Buds+ вече е съвместимо с iOS, за да може да се наслаждаваш на прекрасен звук, независимо какво устройство използваш. А благодарение на ексклузивното партньорство със Spotify, можеш да слушаш любимата си музика по-лесно, като съставяш и стартираш любимите си плейлисти само с едно докосване.

Предварителните поръчки продължават, като до 8 март  включително, потребителите, които направят предварителна заявка за закупуване на Galaxy S20+ или Galaxy S20 Ultra, ще имат възможност да получат един от 1,500бр* Galaxy Buds+, след активация на телефона между 9-ти и 15-ти март и регистрация в приложението Samsung Members между 30-ти март и 9-ти април.

Повече за кампанията можеш да научиш на https://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-s20/buy/

*Важи до изчерпване на количествата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от