Астрономи вярват, че може да има живот на Венера

Учени предполагат, че "тъмни петна" може да са микроорганизми
7 юли 2020 20:57, Петя Славова
27
Астрономи вярват, че може да има живот на Венера
Снимка: БГНЕС

Отдалеч Венера изглежда като най-необитаемата планета от всички. Под атмосферата й от въглероден диоксид/азот, 90 пъти по-плътна от тази на Земята, се спотайва адска повърхност. Ден или нощ, на повърхността на Венера е непрекъснато 470°C: най-горещата планета от всички, предаде БГНЕС.

Въпреки че успешно изпратихме много апарати, всички те се провалиха само след часове. Причината? Слой облаци от сярна киселина обгръща Венера на голяма надморска височина, съобщава „Форбс“. Тези излъчващи радиация облаци създават огромен парников ефект: отговорен за невероятните температури на Венера.

Ново проучване на астрономи обаче показва, че над върха на облаците условията стават далеч по-гостоприемни. На височина от 60 километра температурата и атмосферното налягане са подобни на тези на Земята. Точните съставки за живота, включително богатите на въглерод, кислород и азот молекули, са в изобилие.

Ултравиолетови снимки на Венера показват "тъмни петна", които учените предполагат, че може да са микроорганизми.

Цепелин, пълен с възможен за дишане въздух, ще "плава" на тази надморска височина, което прави възможно разследващите мисии.

Според ситуацията над най-горните облачни слоеве, Венера може да бъде наречена „райска планета“. НАСА предложи мисия, посветена на изследване за възможността за човешко заселване там.

За живот отвъд Земята небесата на адската планета Венера може би, изненадващо, ще се окажат подходящи, пише "Форбс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 3 години
До ДимовАу, дипломи имал....... Ама сигурно не можеш да ни ги покажеш. Направо е невъзможно да се случи.... То и как се показват разни неща дето не съществуват. Пич, на приказки в Интернет може да си действащ астронавт от НАСА, гангстер от клана Меделин в Колумбия, незаконен син на персийския шах или ...там каквото си измислиш да избиеш комплекса си за малоценност или грандоманията . Щото, без явни доказателства си само един от пишещите тук безлични анонимници с развинтено въображение .
25
2
 
5
 
! Отговори
Димов преди 3 години
До 22:Дипломата ми по Астрономия и Астрофизика е на мнение, че съм достатъчно компетентен да пиша коментари свързани със статията.Моля те отивай да си копаш картофите и не бъди типичен българин разбиращ от всичко.
24
3
 
6
 
! Отговори
Аниматор преди 3 години
Направо акъл нямат тия .Харчат милиарди само да проверявали нещо си и да видели какво има ......При условие че компютърните ефекти са толкова реалистични и технологията е толкова напреднала и лесно може за не повече от 0.00001% от бюджета на НАСА да направят колкото си искат филмчета за покоряването на Луната... Марс... Венера ... Алфа от Кентавър... Сириус ... и цялата галактика Андромеда....На зомбетата пред телевизорите въобще няма да им направи впечатление че това което гледат е фейк.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета коментарите още повече се срамувам, че съм бъгларин... егати глупавата "нация".
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18Ей като почнете да се правите на компетентни... първо има няколко сонди изпращани до Венедра още от 70-те години. Руснаците дори направиха снимка от повърхността и. Отделно газовия състав на атмосферата може да се разбере и чрез спектрален анализ. Хайде сега отивай да си доспиш от снощното напиване.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21 ДимовА се чупи бе. учени разни дават само предположения и нищо реално няма. Какво се правиш , че знаеш всичко като вярваш на измислици
20
7
 
13
 
! Отговори
Димов преди 3 години
18 :От къде са разбрали, че атмосферата на Венера е от въглероден диоксид/азот като никой не е стигал до там за да прави проби и да види ?Това, че не си на ясно как се правят въпросните научни изследвания и не разбираш нищо от астрофизика, не значи че не е вярно.Спокойно можем да разберем състава на звезди/планети на хиляди светлинни години и всъщност е много просто.Вземи да прочетеш малко и не пиши глупости, теорията е напълно възможна.
19
4
 
5
 
! Отговори
И аз преди 3 години
Вярвам Дядо Коледа
18
6
 
5
 
! Отговори
Кон с пера ция преди 3 години
Руснаците имаха програма за изследване на Венера и са пращали сонди, но си мълчат за резултатите.
17
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде са разбрали, че атмосферата на Венера е от въглероден диоксид/азот като никой не е стигал до там за да прави проби и да види ? писна ми от предположения и всякаквитъпотии на измислените учени. по същата логика аз мога да заявя , че на Венера има динозамри и те са дошли на земята с космически кораби преди милиони години.
16
2
 
16
 
! Отговори
Къса памет преди 3 години
Н всеки 7-8 години правим някакви планове как до 3 г. ще строим бази на Луната... как до 5-6 г. ще стъпим на Марс... как до 7г. ще добиваме руда от астероидите ... и когато минат тези 7-8 г. започваме отново да правим планове с нови срокове Справка. - Научните издания от преди 10г .... и тези от преди 20г. .... и тези от преди 30г. ...Преди 50 г. стъпихме на Луната .И то няколко пъти. А днес, 50г. по-късно все още нямаме надежден ракетен двигатрел да ни изведе в околоземна орбита
15
3
 
4
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Най-добре ги спрете статиите за Космоса, че четем само заради коментарите .Ето днес няма нищо за Путин, С Корея и Космоса, НАСА, само някакъв Бойко се е кръстил и толкоз..Можеше да напишете "Астрономи мислят, че са видяли НЛО на Венера?!!А живот дали,!", с което коментарите стават 90-100-(10-15 за з'петайките,20-30за НЛОто и 3я Райх и още куп други.) А сега -..скука.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е ново, в тази статия няма абсолютно нищо ново. Идеята че високата атмосфера над Венера е от доста време, дори RocketLabs си мечтаят да изпратят натам мисия. Като искате да пишете статия за космоса, ми проучете малко по-добре нещата, не е толкова сложно. Пропуснахте да напишете, че успешно кацналите на Вернера мисии са руски. Троловете може да ми благодарите друг път :)
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние не познаваме нашите планети в близост до Земята,но ще търсим живот в далечния космос???Щяхме станция да строим на Луната до 2020.До Марс трябваше да сме вече още през 2015.А реално сме доникъде и само ни баламосват с глупости.
12
4
 
6
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Хаха, това сериозно ли ?
11
3
 
11
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Еееее там бая жега бе...То от студ може да са скриеш като наденеш дрехи и некое одеало отгоре, ама от жега отърване няма.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е след короната докарайте и микроорганизми от Венера, само те ни липсват...
9
5
 
7
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
А пък аз Бойко казвам, че може да има живот извън София. Що не ми вярвате бре, племе инато?
8
1
 
11
 
! Отговори
Стар Лорд преди 3 години
То , най-развитите земни космически сили едва с триста зора стигат до МКС на околоземна орбита а подготовката на един полет продължава повече от година , та какво остана за колонизиране на Луната , Марс или Венера........ само един гол.... мерак .п.с. Но ако вярваме на медиите и обясненията на разни космически експерти вече изграждаме 68-*** орбитална станция в галактиката Андромеда и сме неоспоримите "Пазители на Галактиката" 2 ...... в главната роля - Крис Прат...
7
3
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Може да има свръх-интелигентна форма на кипящ живак.