"Туитър" с нова инициатива за алгоритмична прозрачност

Решението е част от инициативата "отговорно машинно обучение"
16 апр 2021 20:30, Ния Христова
16
"Туитър" с нова инициатива за алгоритмична прозрачност
Снимка: Pixabay
Социалната медия "Туитър" (Twitter) обяви, че възнамерява да стартира нова по-голяма алгоритмична прозрачност в своя изкуствен интелект за борба с потенциалното вредно съдържание, което се популяризира от неговата онлайн услуга, предаде БНР.
 
Този ход е част от инициативата на компанията за "отговорно машинно обучение". Инициативата се организира с надежда да се спре предлагането на насилствено или екстремистко съдържание на нейната онлайн платформа.
 
"Когато Twitter използва машинно обучение, това може да повлияе на стотици милиони туитове на ден и понякога начинът, по който системата е създадена да помага, може да започне да се държи по по-различен начин, отколкото е било предвидено", посочиха членове на екипа за етика и прозрачност на "Туитър" в техен блог пост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте забавни. Twatter и прозрачност....тези комунистически компании са вредни за обществото и ползват чисто и просто престъпни методи за цензура и заглушаване на онези които не мислят "правилно". Само мога да се радвам един ден да ги видя потънали в дън земя.
3
0
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Ще я видя. А кога мога да я докосна с език ?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да си помисля евентуално да се включа ако пратят официално извинение на Тръмп + няколко милиарда долара компенсации.
1
0
 
4
 
! Отговори
ПРЕСТЪПМИСЪЛ преди 3 години
Министерството на Истината одобрява това.