Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота

Състоянието на планетата е "изключително критично"
22 ное 2022 11:08, Нели Христова
390
Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота
Снимка: Pixabay

Суперкомпютър, създаден за прогнозиране на моделите на човешката цивилизация, направи предсказание, че животът ще приключи до 2050 г.

Машината, създадена през 1973 г. от водещи университетски преподаватели, вече е сбъднала няколко от прогнозите си, включително намаляването на наличността на природни ресурси и жизненоважни минерали. Нейният сложен алгоритъм взема предвид различни фактори, включително раждаемост и нива на замърсяване, за да представи прогнози за това какъв ще бъде животът.

Прогнозата му за 2020 г. била, че състоянието на планетата ще бъде "изключително критично". "Ако не направим нищо по въпроса, качеството на живота ще се понижи до нула", се казва в репортажа на суперкомпютъра.

"Замърсяването става толкова сериозно, че ще започне да убива хора, което от своя страна ще доведе до намаляване на населението, по-ниско, отколкото е било през 1900 г. Около 2040-2050 г., цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува."

Машината, наречена "Първи свят", предупреждава, че по-чистите автомобили и намаляването на раждаемостта са толкова малка промяна, че са почти без значение за оцеляването на света.

За съжаление на човечеството прогнозите на суперкомпютъра се потвърждават и от кралския астроном Мартин Рийс, един от най-изтъкнатите астрофизици в страната. Той също предрича мрачно бъдеще за човечеството, като твърди, че катастрофалните заплахи -  от изменението на климата до прекомерната зависимост от технологиите - ще направят оцеляването на човечеството много трудно, съобщи Daily Star.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
2
 
! Отговори
АнтиТрол преди 1 година
Типична фалшифка, писана от некадърен автор. Не казва даже даже за кой суперкомпютър става дума, в коя държава се намира, целта на изследването и т.н.
298
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете тока
297
5
 
11
 
! Отговори
? преди 1 година
ХАХАХА БРАВО НА ГЛУПОСТИТЕ ВЙ!!!
296
7
 
17
 
! Отговори
Donka преди 1 година
Така че краят едва ли е в близките 2000години
295
4
 
8
 
! Отговори
Donka преди 1 година
Ами възможно е както се казва всичко човекът гради и строи тогава е възхода но после е способен човека и на деструкция което ще рече и самоунищожение което също е заложено генетично в човека така че компютъра нее машина за отговор на въпроса който всеки момент може да го даде човечеството
294
11
 
33
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Нормално за земята за дълги периоди от време е субтропичната температура по всичкото континенти.... ...до канбтий , канбтий и мезозойската ера ..... застудяване и ледници е имало в много кратки периоди....И сега земята се връща в своето естествено състояние на субтропична температура по всички континенти .... Това е естествен процес и не зависи от човешката дейност
293
4
 
13
 
! Отговори
Anonim преди 1 година
Как не ви писна да занимавате хората с простотии , то пък бива бива ама това ваши на нищо не прилича и като свърши какво да неби вия да сте безсмъртни мишчици такива
292
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А КАКВО ЗА ДРУГАРЯ ПРОКУРОР С КАСКЕТА - КОГА ЩЕ ВКАРА В СЪДА КРАДЛИВАТА ШАЙКА ОТ МАГИСТРАЛА ХЕМУС ??! А КАКВО СТАВА С РИТНИТОПКОТО С 52-ТА МИЛИОНА В ТОРБИТЕ ??!
291
5
 
7
 
! Отговори
////// преди 1 година
330 Не знам как точно го реши, че радикалната промяна на обществото ще е добро и ти ще си от печелившата страна. Истината е, че поради липса на ресурси хората ще озвереят и живота отново няма да струва нищо. Така както е било хиляди години назад. За последните 100 години човечеството изживява най-хубавите си години изобщо. Самия факт, че изобщо не се замисляш, че утре ще си жив, говори достатъчно. Хиляди години да си жив на следващия ден е било лукс.
290
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен няма такъв компютър. Унищожаваме планетата, всъщност видимия свят физически и морално. Войните за ресурси са налице. Замърсяването стига чак до дълбините на океаните. А човешката душа съвсем се самозабравила. Не почитаме истинския Бог-Творец. Ясно е накъде сме тръгнали.
289
1
 
5
 
! Отговори
Person of interest преди 1 година
Тази статия ме подсети за един много добър сериал Person of Interest. Но аз друго се чудя защо онези, които създават роботи с изкуствен интелект, въпреки че са наясно, че от това няма да последва нищо добро и ... ето на, създават. Ми то ясно, че човек ще направи голямата беля, то как иначе. Ужас.
288
1
 
14
 
! Отговори
Километричен боклук преди 1 година
Не е нужно да си "супер компютър" за да зацепиш това
287
9
 
16
 
! Отговори
Българина преди 1 година
дали е случайно от всички живи видове на тази планета, точно човека да стане доминиращ? или някой го решил целенасочено? дали е случайно че от млрд планети не сме открили дори подобна на нашата? След тези случайности се стига до въпроса, който го е решиш, винаги може да реши обратното, и вероятно няколко пъти е пробвал преди нас...
286
6
 
24
 
! Отговори
Радо преди 1 година
Айде да се приключва вече
285
5
 
10
 
! Отговори
Мео Леси преди 1 година
Така си е, обаче първото и най-важно сАбитие в тоя невъзвратим пропадЪк човешки, е низвергването на пишурките от вашият калибър, като прогнозата е, че ще ви нападне нов, свиреп мозъчен вирус, който поради липса на обект в черепните кутиЙ на реципиентите (безмозъчни пишурки), ще се релокира в меките тъкани, при което ще предизвика болков ефект от такова ниво, че инфектираните ще се самоиздират живи със собствените си ръце, зъби, глави и други налични крайници, само и само да се избавят от БОЛКАТА
284
15
 
35
 
! Отговори
ДА ЗАПОЧНЕ ОТ ФАЩ преди 1 година
поробителите на света! ТЕ СЪЗДАВАТ ВОЙНИ И СТРАДА ЦЕЛИЯ СВЯТ,ТЕ СЪЗДАДОДОХА И КОВИД ЗА ДА ПОРОБЯТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ХОРА НО БЪЛГАРИТЕ ИМ РАЗВАЛИХМЕ ПЛАНДЕМИЯТА И ТОВА Е ФАКТ.СЕГА НИ КРОЯТ ОЩЕ ПО ЛОШИ ВИРУСЧЕТА.ТА АКО НЕ ЗЕМЯТА ТО ФАЩ ЩЕ ЗАТРИЯТ СВЕТА!
283
6
 
21
 
! Отговори
Мен преди 1 година
И какво стана с тези статии дето писахме че идвали хора от бъдещето 2700година или от 3000 и нз коя си ,мноооого лъжете ама многооооо
282
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този свят и без това е толкова сбъркан , че тази прогноза даже ме успокоява - човечеството ще си получи заслуженото ! Смехотворни са наистина напъните с ел.коли и особено търговията с парникови газове - това е отявлен цинизъм и доказва необходимостта хомо сапиенс да бъде ликвидиран ! А 220 милиарда долара за някакво 20-дневно спортно събитие в Катар ?! Ликвидация !!!
281
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умишлено ли заложихте такива данни в суперкомпютъра,бе гнусни глобални манипулатори?
280
11
 
38
 
! Отговори
Ginger17 преди 1 година
Този супер компютър да вземе да прочете Библията и тогава да си сравни "предсказанието"А на човека писал статията да си вземе тълковен речник, защото по уместно е да напише прогноза, а не предсказание!